Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Dominicnak, 2016-10-13 19:33:06

Az express entry-t erdemes ebben az esetben megprobalni. pontokat er a kanadai munka tapasztalat, az iskola es a nyelvvizsga is (olyan kell amit elfogadnak, IELTS pl.)

Illetve meg egy rakas minden, ezt erdemes szerintem megnezned. 

udv 

 

Dominic, 2016-10-12 23:55:48

Kedves Hanna és XYZ!

Én folyamatosan csekkolom a kijutási lehetőséget még a katonságon is gondolkoztam.

De nemtaláltam lehetőséget sajnos. 2 és fél évet éltem Albertában egy gyorsétteremláncban dolgoztam. Tanulmányok miatt hagytam el az országot. Nagyon szerettem ott élni, nulla angolal mentem ki és egy jó erős középfokon  sikerült kinn megtanulnom a nyelvet! Kanadai barátokra is szert tettem kikkel mindennap tartom a kapcsolatot. A CIC oldalán ahogy olvastam már feltétel egy nyelvizsga, amit megis csinálok. Csak érdeklődni szeretnék nem e tud valaki valamilyen kijutási lehetőséget?! Akár ha időigényes folyamat is lenne. 

Előre is köszönöm

Tisztelettel:

Dominic 

XYZ-re, 2016-09-30 16:02:12

Sziasztok,

 

Csak megerositeni tudom. Anno mi tobb helyrol azt a tanacsot kaptuk, hogy nezzunk utana mindennek onerobol (egyreszt legalabb kepben leszunk a dolgokkal, masreszt tobb penzunk is marad), a CIC oldalan  (_a href="http://www.cic.gc.ca/english/index.asp"_http://www.cic.gc.ca/english/index.asp_/a_) minden info megtalalhato. Ha csak nem valami extra speci a helyzet, nem szukesges ugynok/ugyved.

 

Mivel egy-egy munkavallalasra vagy letelepedesre eleg sokfele kiindulo helyzet letezhet, a CIC oldala legbiztosabb forras.  

 

Illetve volt itt korabban valami olyasmi hozzaszolas, (nem pontosan idezem) hogy ha azt nem erti valaki, hogy miket irnak a CIC oldalon, akkor nem is erdemes belefogni nagyon. Persze semmi sem lehetetlen, de megneheziti a boldogulast a nyelvtudas hianya.

 

Norbert: "2 gyermekemmel, mijen papirokra mijen dokumentumokra lenne szükség? mi ennek a kiutazási feltételei hogy kanadában élhessek???" szinten CIC oldala. Kivalasztod,hogy milyen folyamat szerint jonnel (tartomanyi, express entry, munka vizum), aztan lepesrol lepesre le less irva, hogy milyen papirokra van szukseg, miket es hogyan kell kitolteni. ami fix: angol nyelvtudas es valamennyi penz kell.  

XYZ, 2016-09-29 17:52:11

Györgyi-nek

Miért kell ügynök?

Alapvetően mindent meg tudsz nézni a goverment honlapján, minden letölthető/kitőlthető.

Ha abban reménykedsz, hogy ennél többet tesz, akkor esélyes, hogy csalódni fogsz.

Ha munkáltatót keresel, akkor inkább fejvadász cégekkel vedd fel a kapcsolatot, vagy a jobbank-on keresgélj.

XYZ, 2016-09-29 17:47:24

Én személy szerint tapasztaltam a hozzáállás egész skáláját.

A háta mögött kibeszélem/alá teszek/nehogy már jobb legyen neki mint nekem, a teljes közöny, és a maximális segítőkészség.

Összességében azt mondanám, hogy nézz át azokon akik szarul állnak hozzád, és fogadj el segítséget azoktól akik szívesen adják.

Viszont ha oda kerül a sor, ne feledkezz meg róla, hogy a segítséget viszonozd a sorban utánad következőnek.

Ez az amiről sokan hajlamosak megfeledkezni.

Szerintem nagyon kevés olyan magyar él Kanadában aki a kivándorlása során nem kapott semmiféle segítséget már ittlévő magyaroktól. De erről jópáran elfeledkeznek.

A segítség lehet információ, vagy konkrét dolog is.

Amikor mi kijöttünk, mi sok magyartól kaptunk segítséget.

---

Az érem másik oldala. A családunk segített -mindenféle ellenszolgáltatás nélkül- az elmúlt évek során információval, munkahely szerzésben, kezdeti hivatalos ügyintézésben, és vendégül láttunk jónéhány ember az első hetekben amíg bérleményt talál és fizetést kap. Egy-két kivétellel miután sínen voltak, elfelejtették azt is, hogy létezünk. Konkrét példa: másfél évig egyszer sem telefonált az illető, de amikor lejáróban volt a work visa-ja felhívott, hogy ugyan segítsünk már mert a cégnek ahol dolgozik nincs LMIA-ja, hogyan tudna work visa-t szerezni, vagy ami még jobb lenne, ha neki is segítenénk a PR-ügyintézésben. (ez kb annyit tesz, hogy összeülünk, átrágjuk magunkat az aktuális listán, kitöltjük a form-okat együtt, és összeírjuk neki mit hol tud beszerezni, olcsón lefordíttatni, hitelesíttetni, 4-6 órás tevékenység). Udvariasan NEM-et mondtunk, aminek az lett a következménye, hogy azóta mi vagyunk a "szar magyarok, akik nem akarnak segíteni a honfitársnak".

Mi azért továbbra is segítünk ha tudunk az újaknak, vagy a kitelepülni szándékozóknak, de azon sem kell meglepődni, ha valakit sok kellemetlen csalódás ér, úgy dönt, hogy szarik bele, és mindenki boldoguljon ahogy tud.

 

-----

A fórumokon tapasztalható arrogancia.

Ez megint érdekes dolog.

Feltételezném (és sokan mások is), hogy mielőtt írsz egy fórumra, elolvasod az addigi írásokat, és nem teszed fel 100*ra ugyanazt a kérdést.

Én például már annyiszor leírtam, hogy "angol nyelvtudás nélkül szinte lehetetlen" hogy a tabletem már automatikusan adja fel egymás után a szavakat.

 

 

 

Hanna, 2016-09-27 20:44:54
Ez a baj sajnos nagyon sokan igy gondolkoznak biztosan magukbol indulnak ki :( Amikor en jottem mar 15 eve, nekem is sokan segitettek es en is segitek a mai napig. Az en kornyezetemben nagyon sok Magyar el nem csak Magyarorszagrol valok es tamogatjak egymast. Sajnalom hogy itt tobbnyire olyan emberek irkalnak akik tele vannak negativitassal.
Stinky irasahoz, 2016-09-24 21:29:47
Egyet kell ertenem, magyar a magyartol ne varjon segitseget sehol. De az sem igaz hogy ha romanak vallod magad, akkor siman bejuthatsz Kanadaba, ne vezessuk felre az embereket! Azok az idok mar elmultak! Mivel Magyarorszag nincs rajta a veszelyeztetett, haborus ovezetben fekvo stb. orszagok listajan, csak akkor engedik be a romakat is ha bizonyitani tudjak hogy uldozik oket a sajat orszagukban. Erre pedig esely nem sok van! Kanadaban keresett szakmaval, nagyon jo nyelvtudassal lehet bejutni vagy jo sok penzzel.
Györgyi, 2016-09-15 15:36:57
Üdv Mindenkinek! Ismer valaki olyan bevándorlási ügyvédet,vagy ügynököt,akiről tudja, hogy valóban van  sikeres letelepedési engedély kérelem ügyintézésie? Köszönöm
Stinky, 2016-09-15 04:49:44

Sziasztok,Üdv mindenkinek...

 

Valljátok magatokat Borsodi romának oszt már repülhettek is.Kis kártyát megkapjátok,a lóvét lesszippantsátok róla,oszt vagy hazajöttök vagy éltek mint Marci a hevesen :-) :-)

Mit kérdezösködtök itt ettöl a sok retek beképzelt,öntelt,büszke gádzsóktól??Ne várjatok ti egyetlen magyartól se segitséget.Ilyen téren a magyar a legalja,Hamarabb fog nektek segiteni egy bantu néger,egy lengyel egy stb mert a magyaron kivül mindenki fog bármiben segiteni.

Nagy magyarok ja ja*:-) :-)

Szánalmas az egész...vesszen trianon :-) :-)nagy összetartó magyarság.Én kimentem Kanadába,ausztráliába.Megtaláltam mindkét országban a nagy honfitársaimat.Ha a nagy magyarokon mult volna,egy épitkezésen a betoncsöbe rohadtam volna meg.A lengyel testviiiirr segitett,de a nagy összetartó magyar mégcsak vizet se adott.

Tehát ti csak ugy induljatok el,hogy a magyarokon kívül azért lesznek segítők.Beszéld a nyelvet társalgási szinten,és legyen legalább 1 millád.Ha segitség kell,keressétek a borsodi romákat.Ök fognak nektek segiteni mindenben,de a szabolcsi romák sem tagadnak meg soha ...ez van gyerekek,és mondom ezt Magyar léttemre,de ez van....

  

Norbert, 2016-08-30 17:41:31

Sziasztok arra kérnélek benneteket hogy segítsetek néhány kérdésben.

Kanadába szeretnénk utazni feleségemmel 2 gyermekemmel, mijen papirokra mijen dokumentumokra lenne szükség? mi ennek a kiutazási feltételei hogy kanadában élhessek??? 

Viktusz, 2016-08-21 00:49:34
Ki lehet jönni, mint a túrista 6 hónapra vízum nélkül. Viszont nem dolgozhatsz ez idő alatt. Ehhez az útleveled és az Eta kell és nem árt egy meghívólevél ismerőstől, mert kikérdezik utazásod célját.
András, 2016-08-11 15:09:11

Üdv Mindenkinek!

 

Én is családdal mennék, 2 gyermek (6,10), feleség. Szakmám autófényező, feleségem tök jól beszél, ír, olvas, és én is egész jól beszélek angolul. Szerintetek hogyan kéne ebbe belevágni, valójában nem tudom hol kezdjem. Csak évek óta gondolkozunk rajta, és most már mindketten biztosak vagyunk benne, hogy menni szeretnénk. Esetleg tudtok ajánlani közvetítő céget, aki megbízható, vagy olyan oldalakat, ahol valós autófényező állásokat találok?

Köszönöm a válaszokat, és szívemből kívánok mindannyiunknak sok sikert! 

András 

Laczko, 2016-08-07 23:13:24
Sziasztok ! 
Mar regebbtol szimpatizalok Kanadaval, es most, hogy az egyik kollegam azt mondta, hogy augusztustol nem kell semmifele zold kartya, vagy vizum, ahhoz, hogy kimenjek Kanadaba es kint eljek. Ez igy van ? Vagy pedig valamit nagyon felre ertett ? Ha pedig nem akkor, milyen papirok, dokumentumok kellenenek ? Az Eta-rol hallottam.
Koszonom szepen elore is a valaszokat ! :)
Emi28, 2016-08-04 15:06:39

Sziasztok! Szeretnék pár kérdést fel tenni! 

Szeretnék ki költözni a családommal Canadába! A kislányom 1,5 éves.  Elsőként szeretnék arról információt kérni hogy milyen szakmák ott a hiány szakmák? És milyen területen.?  Találtam egy oldalt ahol le írják, de sajnos kb 10 éve nem volt frissítve, és nem igazán bízom benne hogy még fedi e a valóságot. 

A másik kérdésem pedig az lenne hogy letelepedési kérelmet el fogadják e, vagy ne is reménykedjek benne..?Albertai tartomány nagyon el nyerte a tetszésünket. Szeretnénk végre jól élni, egy gyönyörű helyen. 

 

Válaszokat előre is köszönöm!

 

Üdv ; Emi  

Linda, 2016-07-29 15:15:13

Azt mondom Szabolcs, ne menjünk "köröket", vágjon bele a "dolgok közepébe". Amihez tudok, hozzászólok, amit nem tudok... nos, remélem mások is bekapcsolódnak a csevegésbe.

Üdv: Linda

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada