|
|
|
|
Fórum » Letelepedés Kanadában» Új hozzászólás írása

Wrange6, 2013-11-06 19:07:44
Lotticy, Ezt a linket mindenkeppen nezzetek at: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives-apply-who.aspItt olvashatsz arrol hogy lehet unokatestvert szponzoralni, de csak bizonyos feltetelek mellett: "Note: You can sponsor one relative regardless of age or relationship only if you do not have a living spouse or common-law partner, conjugal partner, a son or daughter, parent, grandparent, sibling, uncle, aunt, nephew or niece who could be sponsored as a member of the family class, and you do not have any relative who is a Canadian citizen or a permanent resident or registered as an Indian under the Indian Act." Es persze ott vannak a penzugyi feltetelek is. Munkavallalassal sem konnyebb a dolog, ha a szakmad vagy a parod szakmaja rajta van a hianylistan, akkor jelentkezhettek a Federal Skilled Worker kategoria alatt, ha nincs, akkor csak ervenyes munkaajanlattal es LMO-val johettek be.
Lotticy, 2013-11-06 00:52:36
Kedves Wrange! Köszönöm a gyors választ. Igazából BC-ban élő unokatestvérem ajánlotta, illetve az alábbi oldalt találtam ezzel kapcsolatban, de még csak most mélyedek bele a lehetőségek feltérképezésébe. http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/sponsor/relatives.aspTermészetesen munkát szeretnénk vállalni mindketten a párommal, illetve a gyerekeinket is elhelyezni megfelelő iskolában/daycare-ben, ahhoz hogy önállóan tudjunk kint élni. Ha könnyebb a munkavállaláson keresztül kint letelepedni, mint szponzoráción keresztül, akkor inkább azt választjuk, csak még nagyon az elején vagyok az utánajárásnak. Még egyszer köszönöm, átolvasom az ajánlott oldalakat.
Wrange6, 2013-11-06 00:39:53
Lotticy, 2013-11-06 00:03:10
Sziasztok! Fontolgatjuk a családommal, hogy unokatestvérem szponzori segítségével Kanadában telepednénk le. Azt szeretném megkérdezni, tudtok-e információval szolgálni, hogy kisgyerekek esetében (1-6 évesek, akik csak magyarul beszélnek jelenleg) milyen oktatási lehetőségek vannak? Esetleg létezik-e British Columbia-n belül valamelyik városban olyan magyar közösség, ahol legalább a kezdésnél kétnyelven folyik az oktatás, vagy hogyan iskolázható be egy magyarul beszélő 6 éves? Lehet, hogy alaptalan az aggodalmam, csak nem tudom, merre induljak gyerekekre nézve. Előre is köszönöm, ha tudtok segíteni.
Wrange6, 2013-10-30 16:03:46
Sajnos ez itt eselytelen, akkor tul sok ember tudna bejonni az orszagba uzletalapitas cimen, marpedig itt nagyon megszurik hogy kit engednek be.
Krisztián, 2013-10-30 15:14:35
Köszönöm a segítséget! Ha lenne 168 millió forintom akkor nem mennék sehova! Ez nagyon magas összeg! Úgy lom esélytelen a dolog! Én csak egy kisebb vállalkozásra gondoltam!Egy 5 6 főt szeretem volna foglalkoztatni!
Wrange6, 2013-10-30 13:43:59
Krisztian, meg egy kis olvasnivalo meg tobb informacioval: A minimum osszeg CAD800,000, kb 168 millio forint es itt is megnezheted a tobbi feltetelt.
Wrange6, 2013-10-30 13:39:11
Krisztian, ezen az oldalon talalsz informaciot errol: Az osszegek igen magasak es nem csak penz kerdese a dolog, egyeb felteteleknek is meg kell felelni. Mivel pillanatnyilag nagyon le vannak maradva az eddigi jelentkezesek elbiralasaval, ezert jelenleg hatarozatlan ideig nem fogadnak el uj jelentkezeseket.
Krisztián, 2013-10-28 22:49:16
Jó estét! Érdekelne hogyan lehet Kanadában céget alapitani! Szeretném az itthoni tőkémet kint befektetni!
Péter, 2013-09-28 18:41:25
Szia Wrange6! Köszönöm válaszod. Azt hiszem a közjegyző vagy ügyvéd, bármit elintézhet helyettünk meghatalmazással,de nem biztos.
Wrange6, 2013-09-28 00:40:26
Nem tudom mire lehet jo a kozjegyzoi meghatalmazas? O is atvehet peldaul postai kuldemenyeket? Latod, ezt nem igazan tudom. Nekunk mondjuk mindig volt valaki aki atvette a postainkat, nekik adtunk anno meghatalmazast. A magyar utlevelet az itteni kovetsegeken is meg lehet hosszabbitani, mi vegigmentunk mar ezen egyszer es minden siman ment.
Péter, 2013-09-27 09:50:44
Wrange6 Köszönöm a választ. Még érdeklődnék,hogy érdemes esetleg egy közjegyzőnek meghatalmazást adni? Postánál a küldemények átvétele? A magyar útlevelet Kanadában is meg lehet hosszabbítani?
Jazmilla, 2013-09-27 08:11:29
Köszönöm!
Wrange6, 2013-09-26 14:53:41
Szia Jazmilla, Nezd at ezt az oldalt, itt vannak az informaciok: Itt vannak a jelentkezesi lapok: Ugyanitt talalsz informaciot a jelentkezesi dijrol is.
Jazmilla, 2013-09-26 08:00:57
Sziasztok! Nekem egy olyan kérdésem lenne, van-e valakinek tapasztalata vagy ismerete arról, hogyan lehet kiköltözni Kanadába családegyesítés címén? Anyukám és a húgom 12 éve kint élnek, ők szponzorálnának, a gyerekeimet és a férjemet pedig én? Esetleg azt tudja valaki, mennyibe kerül egy ilyen ügyintézés és mennyi időbe telik? Köszönöm a választ előre is!
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|