|
|
|
|
Fórum » Bevándorlás Kanadába» Új hozzászólás írása

Kanata, 2014-06-05 18:06:34
Zoli-nak, Idejet sem tudom, mikor olvastam a levelehez hasonlo, OSZINTE, VILAGOS levelet! Orom volt olvasni, de sajnalom ami tortent Onnel! Udv: Kanata
Zoli, 2014-05-27 00:10:54
Elnezest ha az elobb nagyon helytelenul irtam csak telefonrol irok es olyan kicsik a betuk hogy hajjaj! Visszaterve az elozo kommentemhez, meg azt lefelejtettem hogy en refugee statusban mentem ki mivel nekem nem volt lehetosegem tanulni ugyhogy ezeket A lent emlitett modszereketnem ismerem lehet ugy konyebb en annyit tudok hogy en angliaba jottem ide nem kell semmi csak angol nyelv ismeret meg kis kezdopenz es hat annyit mondok itt 1000 er jobban elek es meg kozel is van a kis hazamhoz. Nem tudom mit kell itr habisztiskedni kanadaval meg usaval. Nem magyar embernek valo az a tengerentuli elet :))) csak vicc volt amugy mert mindenki oda megy ahova akar csak infokent szsntam angliat ha valaki nem tudna kanada meg szep orszag nagyon csak asok cigany elbaszta a magyarok helyzetet. Kosz nektek aki meg mem ert velem egyet az egy iszonyay nagy hulye mert en koztuk eltem es 1 se dolgozott mjnt otthon azt mar most angliaba is kezdenek behonni csak itt nincs welfer aki nem dolgozik :)))
Zoli, 2014-05-26 23:54:31
Hat nekem gyors es rovid masfel evem volt a "befogado" kanadaban. Toronto tele van ciganyokkal,miattuk az uzletekre ki van irva hogy magyar ne lopj. Bemesz feher emberkent a bankba azt azt mondjak rad hogy te nem ugy mezel ki mint egy magyar. :) na mind1 en ahogy megjott a munkavallalasi engedelyem egybol mentem dolgozni,kellett a fenenek segely,elmentem onlentes melora ami jol jottert fedezte a berletem,soha nem bunozt vegig bejelentve dolgoztam,aztan jott a papir hogy jelentkeznem kell minden honapban kulonben elvisznek zarkara mint valami bunozot onnan meg haza deportaltak volna. Na mondom ok de lattom hogy valami nem jo elmentem egy zsizsik ugyvedhez aki azt mondta nincs gaz o elintezi,lehuzott $5000 al azt hazabasztak. :) ugyanezt megcsinaltak egy szinten dolgozo haverommal utana meg hallottam hogy a Dundasorol meg a West loachrol par retek cigany meg kapta a landed immigrant statust(felig allampolgar) na hat ez az en rovid storym :) lehet en csak egy szerencsetlen luzer vagyok,de ugy ajanlim kanadat hogy ez is benne van a pakliban. Kapd be kanada miattad buktam legalabb 1 millio forintot ha nem tobbet illetve a macskamat meg a kocsimat amit ott kellet hagyni... Koszontem a figyelmet
J.C., 2014-05-23 00:26:38
Üdv mindenkinek! Tudna valaki bármilyen infót arról, hogy tetoválóként (2 éves nemzetközi tapasztalattal), majd' 20 éves, grafikusi múlttal (szintén nemzetközi, köztük USA-beli, neves megrendelőkkel, elismerésekkel) milyen esélyekkel indul az ember Kanadában? Elég speciális lehet a kérdés, nem a leghétköznapibb szakmák ezek, de talán valakinek van valamilyen tapasztalata, kontaktja.
vero, 2014-05-11 16:37:42
érdeklődnék h több helyen olvastam asztalosnake nem szükséges LMO canadában ez igaz konkrét bizonyitékot tud valaki?:)
6 factor, 2014-04-27 21:28:30
Rob, 2014-04-27 17:17:11 Tisztelt Rob. Nem elsősorban a szakmákat kell nézni! Önmagában egy hentes szakma is lehet keresett, és munkavállalást is lehet vele szerezni. Viszont a letelepedéshez, tehát a kívánt "állandó lakos" státuszhoz ez még nem elég. Figyelembe kell venni az életkort, az iskolai végzettséget, a szakmai tapasztalat időtartamát, a megfelelő nyelvismeretet. Hiába van keresett szakmám Kanadában (pl.kamionsofőr, csőszerelő, nővér) még nem jelenti azt, hogy megkapom a PR státuszt. Meg kell felelni a 6 alapkritériumnak. Erről bővebben a Kanadai bevándorlási hivatal honlapján kaphat tájékoztatást. Cím.: http://www.cic.gc.ca/english/index.asp Bővebben a 6 vizsgálati pontról itt.: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-factors.asp
Rob, 2014-04-27 17:17:11
Jónapot engem az érdeke hogy fémforgácsoló és hentes szakmával lehete valamit kezdeni canadában ? köszönöm a választ
., 2014-04-20 21:06:25
Kanata, 2014-04-19 22:22:08 Te egy buta ember vagy :-) Kivándorlás a haza, lakóhely politikai, gazdasági, vallási vagy egyéb okokból való önkéntes, vagy kikényszerített, tartós vagy időszakos elhagyása. A kivándorlás (migráció)
Canada, 2014-04-20 18:42:26
Kedves Jozsef, Tudtommal nincs megszabva korhatar a bevandorlashoz - Kanadaban a diszkriminaciot egyebkent is szigoruan buntetik -, ha talalsz munkaadot aki felvesz es elintezi Neked a papirokat akkor 50 ev felett is siman letelepedhetsz Kanadaban. Hogyha a Federal Skilled Worker kategoriaban gondolkodnal, ott sincs korhatar, azonban 47 eves kor feletti jelentkezo eseten sajnos az Eletkor kategoriaban egyetlen pontot sem adnak a maximum 12-bol, igy jelentosen csokken az eselye a jelentkezes kedvezo elbiralasanak. Meg aztan erdemes elgondolkodni hogy 50 ev felett tenyleg bele akar-e vagni valaki egy ilyen kihivasba. Igaz, mindenki annyi idos, amennyinek erzi magat. :-) http://www.cic.gc.ca - A honlap, ahol informaciot kaphatsz a letelepedesi torvenyekrol. Sok sikert, Canada
József, 2014-04-20 18:30:55
Tisztelt fórumozók! Egy olyan kérdéssel fordulnék felétek, hogy megvan-e szabva egy bizonyos korhatár a bevándorlóknál? Például, hogy 50 év feletti illető nem emigrálhat Kanadába. Válaszotokat előre is köszönöm! H. József
Kanata, 2014-04-19 22:22:08
Bunkó-tan, Érdemi választ adjon és NE kioktasson! Mától tudjon róla, hogy a "kivándorlás", mint fogalom sem létezik!!! Nincs üdvözlet: Kanata
Canada, 2014-04-19 18:32:21
Kedves Bandesz, http://www.cic.gc.ca Ezen a honlapon talalsz minden informaciot a letelepedesi kovetelmenyekrol. Oszinten szolva HR szakmaval nem tudom mennyi eselyed van mert az abszolut nem hianyszakma Kanadaban es a munkaltatok nyilvan inkabb kanadait vesznek fel (akikbol van boven az ilyen jellegu munkakra). Azert sok sikert!! Udvozlettel, Canada
Canada, 2014-04-19 18:32:07
Kedves Bandesz, http://www.cic.gc.ca Ezen a honlapon talalsz minden informaciot a letelepedesi kovetelmenyekrol. Oszinten szolva HR szakmaval nem tudom mennyi eselyed van mert az abszolut nem hianyszakma Kanadaban es a munkaltatok nyilvan inkabb kanadait vesznek fel (akikbol van boven az ilyen jellegu munkakra). Azert sok sikert!! Udvozlettel, Canada
Illemtan, 2014-04-19 18:26:05
Bandesz, 2014-04-19 14:51:06 Üdvözöllek kedves Bandesz. Mert illik köszönteni a fórumozókat :-) Egyébként meg sok sikert a kanadai kivándorláshoz.
Bandesz, 2014-04-19 14:51:06
Édesanyám, én és kiskutyánk szeretnénk letelepedni Kanadában. Diplomával rendelkezem (Human Resource). Nem kívánok az kanadai állam nyakán élősködni. Dolgozni szeretnék. Egyetlen okunk, hogy elhagyjuk Szülőhazánkat: devizahitel! Nem ragaszkodunk feltétlen Torontohoz, bármely kisvárosban (min. 50000 lakos) élnénk, ahol dolgozni tudnék. Származásunkat tekintve: kaukázusi, nagy valószínűséggel szláv, szlovák felmenőkkel.
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador), |
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife, |
Impresszum |
Jogi nyilatkozat |
Kapcsolat
| Kanada
|
|
|