Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok ApróhirdetésekTESZT

kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Bevándorlás Kanadába

» Új hozzászólás írása

Linda, 2016-07-28 14:21:52
Szabolcs,

Tevoleges, tenyleges segitseget ne varjon, ahhoz valodi baratnak kellene lenni, evek ota ismerni egymast. Egy felszines tarsalgas, ami nem beavatkozas az Onok eletebe, nos, ennek semmi akadalya, talan igy is kaphat ujdonsagot jelento informaciot.

...hogy kozos szulohazank, Magyaroszag elhagyasarol gondolkodnak, nem nagyon meglepo. Ugy velem, hogy evrol-evre kilatastalanabb a helyzet, ezt az olvasott hirekbol is ki lehet kovetkeztetni.

Arra a kerdesere, hogy 40 evesen nem keso-e egy uj hazat talalni, egy uj eletutat kezdeni, hatarozottan allithatom, hogy NEM! Sem gyerekekkel, sem nelkuluk. A fontos, hogy jol dontson!

Nyelvtudas/nyelvtanulas: nos ebben ugy tunik komoly "elmaradasa" van. Ha a nyelvtudast, illetve annak hianyat vesszuk a dontese alapjaul, akkor Ausztria lehet a legjobb valasztas, meg kisse tavolabb a magyar hatartol sem kell feltetlenul "osztrakul" tudni. Gondolja ezt vegig, kerem...

Udv: Linda Smith
Szabolcs, 2016-07-27 22:01:51
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Régota gondolkodunk az országuk elhagyásán kanada nagyon szimpatikus. Nem késő negyven évesen két serdülőkoru gyermekkel? Van pék szakmával valami esély? Megtanulhatjuk kint is a nyelvet? Francia vagy angol nyelvű területeten vannak jobb lehetőségek? Tudom bizonytalannak tünhetek de ha megkapom a kezdő lökést eltökélt és határozott döntéseket fogok hozni
Liliana, 2016-05-20 03:50:33
Sziasztok en csak annyit szeretnék kérdezni h fogadják e a magyarokat most canadaba?? 
valaki,07, 2016-03-23 20:00:13

Nem tudom milyen formaban, es vegzetseggel akarsz kijonni ide.

Ha eddig az en tapasztalatom alapjan itt is megcsinalhatoda nyelvizsgad,

ILTS helyett a helyi CELPIP valasztanam, https://www.celpiptest.ca/

a wboldalukon talahatsz ingyenen online teszteket is.

Sok sikert. 

atesz, 2016-03-19 19:04:35
Üdv mindenkinekk
reméelm tud valaki segiteni egy olyan kérdésem lenne hogy ha valaki tulépi az utlevelében leirt időt tehát vizum nélkül tartozkodik itt 6hónap helyet több mint 1 évig aztán haza megy 6 hónapra majd ujra vissza jön azt látják valahol a határon hogy nem idöben hagyta el az országot vagy nem ? van kiléptetési rendszer kanadának ?? tudom ha nagyon akarják kideritik de alap esetben ugyan annyi esélyel jön be valaki mint ha még nem jártál volna itt? 
sony, 2016-02-20 12:28:22

Szép napot.

Olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy a feleségem PR státuszban van BC-ben nagyon jó munkája van hogy működik ez a szponzorálás és hogy tudnék hozzá kimenni hivatalosan minél hamarabb köszönöm további szép napot

Eminek, 2016-01-06 04:46:43

http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp

Kedves Emi,

 Nezd at a fentebbi oldalt, ott talalsz valaszt a kerdesedre.

 

_p style="display: inline !important"_ 

_p style="display: inline !important"_ 

 

Emi, 2016-01-05 23:53:44

Sziasztok! 

Csak annyit szeretnek megtudni hogy ha valakinek megvan a brit allampolgarsag is akkor szabadon jarhat kelhet kanadaba vagy attol meg kell igenyelni vizumot?

ha valaki tudja a valaszt kerem jelezzen: r.emy@freemail.hu 

Anyu, 2015-12-21 19:16:12

 

 

 Nem sok .Legyél Sziria-i menekült Lehet szerzni okmányokat é tárt karokkal várnak

Viki, 2015-12-13 13:08:49

Sziasztok!

Érdeködni szeretnék a kanadai kiutazással kapcsolatban.én magyar vagyok magyar iratokkal a párom viszont német.En már 3éve élek németországban de kanada érdekes lett számunkra.A segitségeteket szeretném kérni.A párom beszéli az angolt én sajnos tanultam anno az iskolában de már elfelejtettem.Mind a ketten ápolok vagyunk és a szakmánkban szeretnénk Kanadában tovább tanulni és dolgozni.Hol tudok vizumot kanada felé kérni és a munkavállalási engedély megkérése?Mennyi pénzt kér a kanadai állam a belépéskor,mennyit kell bemutatni h van?Mennyi esélye van egy magyarnak kanadába vándorolni 2016-ra?

Várom a válaszokat a vikkecica@gmail.com-ra.

Viki 

Barb, 2015-11-15 17:51:25

Sziasztok!

trükkös kérdést teszek fel, nem csak Kanadára vonatkozoan, de úgy álltalában Európából kivándorlással kapcsolatban.

Irországban élek, és dolgozom, Ír és Magyar útlevéllel rendelkezem. Van egy magánvállalkozásom, amit online már tudok irányitani, tehát nem vagyok helyhezkötve és van is havi bevételem, amit visszamenőleg igazolni tudok. nos a kérdésem, ha valakinek ilyen tipusú munkája van, és más országban szeretne letelepedni ami nem Európa, azt hogy lehet? mert ebben az esetben nem szeretnék munkát vállalni, hiszen van nekem, egy laptoppal bárhonnan koordinálhatom ahol internet van.

Néztem USAt, KAnadát , Dél Amerikát meg Indonéziát is mint célpont, de ugy tűnik hasonló cipőben nem sokan járnak. És a nyugjíj korhatár még messze van hál isten, hogy arra apellájak.

ha valakinek van vmi infoja erre a specialis felállásra, kérem irjon : barbaraszabo6@gmail.com

köszönöm szépen 

levendula, 2015-11-03 18:56:13
Szeretném megtudni, hogy a technikusi végzettség hány pontot ér, és minek felel meg?
Attila, 2015-11-02 13:23:21

Sziasztok!

Kanadai tanulmányokkal, iskolával kapcsolatban szeretnék érdeklődni. Olyan post-secondary iskolát keresek Torontoban, ahol a külföldiek tandíja nem 3-4szerese a kanadai tandíjnak. Kb. 1 éves képzéseket nézek, egyelőre egy ilyen helyet találtam (IBT College), itt viszont nem pont azok a képzések szerepelnek amik nálam fókuszban lennének (adult education, e-learning, HR stb).

A kérdésem annyi lenne, hogy van-e más olyan, CIC által is elfogadott College ahol szintént nincsenek az egekben a tandíjak?

Illetve, hogy ha iskola mellett dolgozni is szeretnék, azt már egyből a student visa-val együtt kell kérni, vagy csak ha már kint vagyok? (azt megtaláltam a cic oldalán, hogy miket, milyen feltételekkel kell intéznem, ezt az egyet nem sikerült csak). 

Előre is köszönöm.

Attila 

Anonym, 2015-10-26 21:42:39

Üdvözletem!

Lenne egy kérdésem és egy kérésem. Kezdem a magyarázattal.

Most vagyok 7. osztályos, és pályát szeretnék választani. Több okból is. Főképp azért, mert az év végi jegyeim már beszámítanak a középiskolai felvételibe, és örülnék, ha válogathatnék a sulik között. A másik ok, hogy tudjam, melyik tantárgyakból kell hajtanom.

Sok szakma megfordult a fejemben. A jelenlegi elképzelésem:

Geológus pálya. Ez jelenleg hiányszakma Kanadában. Egy erős gimnáziumot elvégzek, az egyetemhez szükséges felvételi tantárgyakból fakultációra járok, majd azokból leérettségizek. Az ELTE TTK Földtudományi alapszakára jelentkezek, geológus szakiránnyal elvégzem az egyetemet. Mindeközben angol magánórára járok. A diploma megszerzése után a lehető leghamarabb állást próbálok találni. Ha csak messze találok munkát, albérletben laknék, ha közel, akkor a szüleimnél maradnék. (Hogy az albérlet ne nyelje a pénzt.) 3 évig gyűjteném a pénzem, közben angol nyelvvizsgára felkészítő órákra járnék. A 3 év elteltével már megvan a Kanadába való kivándorlás 2 feltétele. (A megfelelő végzettség és a 3 éves munkatapasztalat.) Aztán, ha elég jól tudom az angolt, nyelvvizsgázok. Ekkor már három feltétel is megvan. (A középfokú nyelvvizsga. Vagy felsőfokú. Majd meglátjuk.) A sikeres nyelvvizsga után a Bécsi Kanadai Nagykövetségnél kivándorlási kérelmet nyújtanék be/munkavállalási vízumot kérnék (Ennek a menetét nem tudom pontosan, csak a szükséges papírokkal vagyok tisztában.), és az elbírálási idő alatt még több pénzt próbálok összegyűjteni. Végül, ha minden jól megy, egy munkáltató állást ajánl, és az összegyűjtött pénz összegétől függően albérletben laknék/lakást vennék, de csak ideiglenesen. Mindenképp nagy kertes, kicsi házat szeretnék. Aztán beindulhat az élet! :)

Tehát a kérdése(i)m: Szerintetek ez magvalósítható? Mennyi esélyem van (az egyetem után munkát találni, Kanadába kijutni)? Nagy a  kockázat (Például addigra nem lesz a geológus hiányszakma.)? Mi a tervemről a véleményetek? Mit fűznétek még hozzá?

A kérése(i)m: Ha valamit rosszul tudok, azt kérlek egy kedves, hozzáértő személy kiegészítené? Valamint aki kijutott Kanadába, leírná részletesen, hogyan tette, és milyen körülmények között él (fizetés, lakhely..)? A Bécsi Kanadai Nagykövetségnél mi a pontos menete a 'jelentkezésnek'?

Az értelmes és kielégítő válasz(ok)ért hálás vagyok és megköszönöm! :) A trolloknak mondom: a válaszotok lehet, hogy egy ember jövőjét és életét befolyásolhatja!

Adrian1005, 2015-10-10 17:23:00

Udvozlet mindenkinek! :)

En is a Kanadaba vagyok soraba tartozom,de meg csak a cic.gc.ca oldalan bongeszek.

Ha jol ertelmeztem akkor eloszor kene egy nyelv teszt es a vegzettsegemet is elkene

kuldenem valahova,hogy tudjam hasznalni pontosabban,hogy tudjak milyen vegzettsegem is van!?A kerdesem az lenne,hogy a bizonyitvanyomat hova kene elkuldenem esetleg valaki tul van mar ezen? Elore is koszonom mindenkinek

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada