Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
Általános információk

Hogyan, mivel utazzunk?

Repülőgéppel a legcélszerűbb utazni. Kanadában 13 nemzetközi repülőtér található, melyek közül a legforgalmasabb Montréal, Toronto, és Vancouver. Európából (Amszterdam és Frankfurt) közvetlen járatok érkeznek még Calgary, Edmonton, Winnipeg és Ottawa repülőtereire.
A repülőjegyeket javasolt pár hónappal előbb lefoglalni, és javasolt utánajárni a kedvezményeknek (fapados járatok, retúrjegy, stb.). Érdemes egészség- és poggyászbiztosítást kötni, sőt létezik olyan biztosítás is, amellyel elkerülhetjük magas összegek kifizetését, arra az esetre, ha hazatérésünk időpontját megváltoztatjuk.
Kanada 2008. év elején megszűntette a vízumkényszert a magyarok számára, így az ottawai döntés értelmében március 2-tól kezdve beutazási engedély nélkül mehetnek Kanadába a magyar állampolgárok három hónapnál rövidebb időre, de ezen időszak alatt nem vállalhatnak munkát Kanadában. A három hónapnál hosszabb tartózkodáshoz ezentúl is vízum kell.


Canadian Airlines 
Fotó: Canadian Airlines (caribb, flickr.com)


Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada