Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

Tamás, 2014-07-22 21:21:08
Szia Dóra!

Tehát akkor az OFFI ad affidavit is, vagy nekik nem kell? Elküldenéd a listát, hogy Budapesten melyik jegyző készít angolul hiteles másolatot (tkiss kukac tvn pont hu)? Az OFFI-ban az eredeti dokumentumot kell otthagyni fordításra vagy a hitelesített másolatot?

Más: a document checklisten az van, hogy reference letter kell az elmúlt tíz év összes munkáltatójától. Ezen egy szimpla munkáltatói igazolást értenek (amiben szerepel minden, amit kérnek)? Merthogy úgy sejtem, ha beállítanék a HR-re, hogy kérek egy referencia levelet, akkor megkérdeznék, hogy ugyan már mihhez kell nekem az? :) És nekem az se magától értetődő, hogy ahol mondjuk 5-6 éve dolgoztam, ők mennyi noszogatás után adnának ilyet...

Köszi!
 
dobahn, 2014-07-20 17:07:12
Kedves Tamás,
 
Szerintem ezzel jobb vigyázni...
Én a fordításokat az OFFI-val (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) csináltatom, mert ők  az egyetlen fordítóiroda, akik Magyarországon közhiteles fordítást csinálhatnak (az affidavit itt nyer értelmet). Ezt garantáltam elfogadják külföldön is. Mindegy, mit mondanak más sarki fordítóirodák, hogy őket így meg úgy elfogadják mindenhol - szerintem jobb biztosra menni.
 
Certified copy-t bármelyik jegyző csinálhat, de erre is érdemes figyelni, mert nem minden jegyző tud angol pecsétet rányomni. Az OFFI-ban kaptam egy listát az angolul hitelesítő jegyzőkről. Ha kell, adhatok párat, csak mondd meg, hányadik kerületbe szeretnél menni.
Ha nem angolul hitelesítteted a másolatokat, akkor azzal is mehetsz az OFFI-ba. :-) 
 
Dóra 
Canada, 2014-07-19 06:12:33
Kedves Tamas,
Erre valoban nincs template, viszont egy gyakorlott es bejegyzett forditoiroda ezt ki tudja neked adni. Amikor en inteztem ezt, akkor egy tapasztalt budapesti forditoirodat biztam meg es ok minden szukseges doksit kiallitottak nekem a forditasok melle.
Udvozlettel,
Canada 
Tamás, 2014-07-18 22:34:50
Igazad van, köszi az infót. Az alábbiakat Ti hogyan értelmeznétek?
Ki az Magyarországon, aki = 'commissioner authorised to administer oaths'? Jegyző? Van erre az affidavit-ra valami template? Merthogy azt nem írja, hogy minek kell pontosan benne lennie.
 

Translation of documents

Any document that is not in English or French must be accompanied by:
  • the English or French translation; and
  • an affidavit from the person who completed the translation; and
  • a certified copy of the original document.
Note: An affidavit is a document on which the translator has sworn, in the presence of a commissioner authorized to administer oaths in the country in which the translator is living, that the contents of their translation are a true translation and representation of the contents of the original document. Translators who are certified members in good standing of one of the provincial or territorial organizations of translators and interpreters of Canada do not need to supply an affidavit.
 
dobahn, 2014-07-15 00:01:18
Canada és Tamas,
 
Nézzétek csak:
(Engem is érint a probléma, én Financial manager-ként szeretnék FSW vízumra pályázni.)
 
http://www.cic.gc.ca/english/information/applications/guides/pdf/ECA_table_EN.pdf 
 
Itt azt írja, hogy "University-level credential at the Master's level OR an entry-to-practice professional degree" És az utóbbinál jönnek az állatorvosok meg a fogászok. 
Canada, 2014-06-12 17:02:59
Ugy tunik ez egy uj szabaly, de en ellentmondast velek felfedezni akozott hogy csak bizonyos teruletek egyetemi diplomait fogadjak el es akozott amit az elozo pontban irnak: "Occupation related to the degree must be NOC 2011 Skill Level A. Olvass bele ebbe a linkbe:
 
http://www5.hrsdc.gc.ca/noc/english/noc/2011/html/matrix.html
 
Skill level A under Major Group 21 / 217: Computer and information systems professionals
Itt szerepelnek egyeb foglalkozasok is mint az orvosi vagy jogi, marpedig ketlem hogy aki mondjuk IT vagy HR vagy Finance teruleten dolgozik es ezekre a tapasztalatokra hivatkozva szeretne a FSW kategoriaban jelentkezni, annak lenne medicine, dentistry, law etc. diplomaja...Miert is lenne? It doesn't make sense to me...
Ismered a canadahun oldalt? Ott a forumvezeto, Melitta elegge kepben van ezekkel a szabalyokkal, illetve tuti akadna valaki aki meg tudna vilagositani errol, mert ez most nekem is magas. :-)
Tamas, 2014-06-12 09:37:01
Köszi ismét az infókat! Az A és a B pontokkal ezek szerint nem lesz gond (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/apply-who.asp). Viszont a pontszámításnál érdekes dologra lettem figyelmes: azt írja, hogy a Master's degree-nél csak bizonyos területek esetén jár a 23 pont (http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/factor-education.asp):
Note: Degree program must be in one of these fields ofstudy: Medicine, Veterinary Medicine, Dentistry, Podiatry, Optometry, Law, Chiropractic Medicine, or Pharmacy.
Vagyis a mérnöki/IT-s területek nincsenek közöttük. Ha pedig erre nem kapok 23 pontot, akkor esélytelen, hogy a többiből összejöjjön a 67 (24+15+12=51). Ez most akkor hogy van? Az eligible occupation listán rajta van a szoftverfejlesztő. Viszont Education pontokat nem kapok érte. Nem értem...
 
Canada, 2014-06-12 01:12:56
A FSW kategoria nagyon jo, csak nagyon hosszu az elbiralasi ideje. Viszont ha megkapod ezzel a PR statuszt, azzal azonnal bemehetsz Kanadaba es mindenre jogosult leszel, akarcsak a kanadai allampolgarok, kiveve a szavazati jogot. Ezzel a statusszal mar szivesen felvesznek a kanadai cegek. Ha van idod es penzed!! akkor ez egy jo ut.
Ha gyorsabban szeretnel kijutni, akkor keresni kell egy kanadai ceget amelyik szivesen alkalmazna, am ez nem konnyu a tavolbol. Nem minden ceg nyitott arra hogy intezze a papirmunkat ami egy kulfoldi felvetelevel jar, de azert vannak kivetelek. Ha sikerul, akkor 2 evre kaphatsz maximum munkavallalasi engedelyt. Ezt kesobb hosszabbithatod, illetve beadhatod a PR statuszra a kerelmet, kesobb pedig az allampolgarsagi kerelmet. 
Ha rogton a PR statuszt kapod meg, onnan mar egyenes ut vezet az allampolgarsaghoz - persze ehhez azert bizonyos alapfelteleknek meg kell felelni. A dontes a Tied, velemenyem szerint ha a jelentkezesi csomagod a FSW kategoriaban hianytalan, akkor az elbiralasi ido is rovidebb mint az atlag (sajat tapasztalat).
Az IELTS nyelvvizsgarol meg annyit hogy igen draga, ha jol lattam most 49ezer Ft. De ha FSW kategoriaban jelentkezel, akkor ugyis kell hogy legyen tartalekban ennel joval tobb penzed, de gondolom ennek mar utananeztel. 
Canada, 2014-06-12 00:54:49
Itt talalsz infot az IELTS nyelvvizsga helyszinerol (Budapest):
 
http://www.ielts.org/test_centre_search/search_results.aspx
 
Itt arrol hogy milyen nyelvvizsgat fogadnak el a FSW kategoriaban. Ugy tunik hogy most mar a TOEFL helyett a CELPIP-et fogadjak el.
 
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp 
 
Sok sikert! 
Canada, 2014-06-12 00:37:32
Igen, magyarok bemehetnek Kanadaba vizum nelkul is, az elozo valaszommal azt akartam inkabb hangsulyozni hogy semmikor, igy a belepeskor se emlitsd hogy munkat akarsz keresni Kanadaban.
Nyelvvizsgat a FSW kategoriaban letehetsz Magyarorszagon is, legalabbis par eve meg lehetett, de csak egyetlen intezetben. A vizsga az IELTS vizsga, illetve ha jol emlekszem a TOEFL vizsgat fogadjak meg el. Termeszetesen nem varjak el hogy csak azert utazzanak be a jelentkezok Kanadaba turistakent hogy letegyek a kert nyelvvizsgat. A www.cic.gc.ca oldalon ha rakeresel az IELTS-re, minden infot ki kene hogy adjon.
Amennyiben tenyleg meglenne a pontszamod es a szakmad rajta van a hianylistan, akkor javaslom hogy add be a jelentkezesed ASAP mert bizonyos szakmak eseteben nagyon hamar betelik a keret.
 
Tamas, 2014-06-11 23:11:25
Köszi az infókat! Közben megnéztem és turistaként úgy látom nem kell vízum (http://www.cic.gc.ca/english/visit/visas.asp?country=Hungary) magyaroknak. És azt is néztem, hogy a szakmám és remélhetőleg a nyelvtudásom alapján jelentkezhetek FSW-ként munkavállalói vízumért. Viszont a nyelvtudást igazoló vizsgát ugye csak Kanadában lehet letenni, ami kell a vízumkérelemhez, aminek a feldolgozása 13 hónap, ha Bécsben adom le. Szóval akkor jól sejtem, hogy ki kéne mennem Kanadába turistaként, hogy levizsgázzak? Ebben az esetben mit mondjak az officernek? Szerinted ez a legjobb út a Kanadai munkavállaláshoz, vagy más vízummal esetleg jobban járnék? Köszi a választ!
 
Canada, 2014-06-10 16:58:13
Kedves Tamas,
 
A turista vizum neve is mutatja hogy azt turistaknak adjak ki, nem allaskeresoknek. Kanadaban tilos turistakent munkat keresni, ha ez kiderul akar a vizum igenylesekor, akar kesobb, a hataron az orszagba valo belepeskor, akar vissza is fordithatnak. Tehat en a helyedben meg veletlenul sem emlitenem hogy interjura megyek.
Amennyiben talalsz olyan ceget, amelyik szeretne "eloben" leinterjuztatni - ami egyebkent nem is nagyon jellemzo manapsag, a Skype koraban -, es ajanlatot is tesznek Neked, akkor a papirmunkat majd nekik kell eloszor elinditani. Munkavallalasi engedely kerelmet viszont csak Kanadan kivulrol adhatsz be, tehat jo ha tudod, hogy mindenkeppen el kell hagynod az orszagot amig a folyamat tart.
Udvozlettel,
Canada
Tamás, 2014-06-09 17:46:30
Sziasztok!
Programozó vagyok, és fontolgatom, hogy kimennék egy időre Kanadába dolgozni. A terv az, hogy néhány telefonos interjú után kimennék egy hétre turistavízummal és elménnék pár céghez élőben is interjúzni. Ha valahova fölvesznek, a cég intézne nekem munkavállalói vízumot és azzal kiköltöznék.
Kérdésem az lenne, hogy amikor a turista vízumot igénylem, mit mondjak a nagykövetségen? Mondjam meg, hogy állásinterjúra megyek, vagy mondjam azt, hogy csak megnézni Torontót, meg néhány jéghoki meccset turistaként? Nem lesz ez így gáz, hogy ezután pár héttel megyek hozzájuk a munkavállalói vízumért?
Bármilyen tanácsot, javaslatot szívesen fogadok.
Köszi:
Tamás
Xtro, 2014-05-03 15:15:46
Az utobbi par napban eleg sokat olvasgattam a kanadai vizumrol, ugyhogy egyszerre kicsit sok volt az info, de mar kezd tisztulni a kep.
 
Megneztem az uj pontkalkulatort es ugy nez ki 69 pontot ossze tudunk szedni, ami eleg a vizumkerelemhez.
 
Sajnos par dolog meg mindig nem tiszta:
1. A skilled worker listaban nem talaltam szerelot, viszont retail store managert es assistant store managert igen. Barmelyiket beirhatnam igazabol, ugyhogy elvileg a listan van a "munkam", viszont papirom nincs arrol, hogy manager vagy assistant manager vegzettsegem lenne, ez baj? Vagy eleg a 4 ev munkaviszony, amirol viszont tudok papirt kerni?
 
2. Ha mondjuk a vizumkerelmet store manager -kent adom be, akkor a munkaajanlatnak is store manager -i poziciobol kell lennie, vagy lehet mas is?
 
3. Nyelvtudasnal kene elsodleges nyelvbol a max pontszam, vagyis CLB 9 -es, de ugye CLB vizsgat jelenleg csak Kanadaban lehet tenni. Ha jol ertelmeztem a tablazatot, akkor a CLB 9 -nek megfelelo az IELTS 8? Tehat ha megvan az IELTS 8 vizsgam, akkor megkapom a CLB 9 -nek megfelelo maximalis pontszamot?
 
4. Baratnommel 6 eve vagyunk egyutt, kb. 5 eve egyutt elunk. Egyutt adjuk be a vizumkerelmet ( az o nyelvvizsgajara is kapunk 5 pontot ), eleg ha elettarsak vagyunk, vagy ossze kell hazasodni, mielott kezdenenk intezni a papirokat?
 
5. Roluk esetleg van valakinek infoja?
http://terraimmigration.com/site/index.php/hu/
 
Xtro, 2014-05-03 00:16:05
Koszonom a valaszt, a pontokat ezen az oldalon neztem:
http://www.workpermit.com/canada/points_calculator.htm
 
Erdekes modon az frissitve van, hogy 2013 -ban csokkentettek a szukseges pontszamot, de a kalkulatort nem?
 
Ha viszont nem kapok a munkatapasztalatra 21 pontot, csak 6 -ot, akkor nincs meg a 67 pont. Illetve a nyelvtudas kerdeses, mert tanultam franciat, de nem mertem csak "basic" -et bejelolni, illetve olvasasnal "moderate" -et. Oszinten szolva nem tudom, hogy valos nyelvtudasban ezek mit jelolnek, de abban biztos vagyok, hogy a "high" kategoriatol messze van a francia nyelvtudasom.
 
Ez esetben ha a munkara nem kapok eleg pontot, akkor a francianal meg behozhatom, egy tanfolyam vagy felkeszito eleg lehet a "moderate" szinthez talan.
 
A munka tipusnal vegulis talaltam olyan kategoriat amibe beleillek es Skilled Type O, ugyhogy azzal nem lehet baj, ha elfogadjak ( assistant store manager vagy store manager ) vegzettseg nelkul, mivel uzletvezetoi diplomam nincs. 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada