Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok ApróhirdetésekTESZT

kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai vízum

» Új hozzászólás írása

Dy-nak, 2013-12-02 20:45:07
Dy-nak

Valamilyen atveteli elismervenyt kellett hogy kapj amikor keszpenzben atvetted a fizetesedet. En ezeknek a masolatait kuldenem be, mas tippem nekem sajnos nincs.
Dy, 2013-12-02 20:22:43
Sziasztok!
Érdeklődnék, hátha tud valaki segíteni, elég  fontos lenne. Most adtam be a munkavállalói vízumkérelemhez a papírjaimat. 3 hét elteltével kaptam egy levelet a követségtől mit kell pótolnom, ami rendben is van. Viszont van benne egy ilyen tétel, hogy banki kimutatást kell küldenem a volt munkahelyeimről, a fizetésem utalásairól. Na most a helyzet az, hogy soha életemben nem kaptam még kártyára a fizetésem, tehát nem tudok ilyen kimutatást elővarázsolni. Ilyenkor tudtok valami tippet adni?Mert ugye a dokumentumot meg várják erről....Előre is nagyon köszönöm! 
Wrange6, 2013-11-16 20:16:01
Akit esetleg erdekel:
 
 
 
En anno sok hasznos informaciot es aktualitast szereztem errol a honlaprol. Fel lehet iratkozni a hirlevelukre is, igy minden kanadai bevandorlassal kapcsolatos aktualis valtozasrol kaphattok ertesitest toluk.
Wrange6, 2013-10-13 06:39:23
Lia, en is lattam hogy Bantuedu valaszolt Neked a kerdeseddel kapcsolatban a Canadahun oldalan es a hozzaszolasat Melitta is megerositette. En sem tudok mast tenni, maximalisan egyetertek az ott leirtakkal. Oriasi felelotlenseg lenne egy ilyen kicsi gyermekkel nekivagni a bizonytalannak, Kanada most mar nagyon szigoru bevandorlasi torvenyekkel rendelkezik es ha kiderul hogy hazudtatok barmiben is, azt nagyon megtoroljak. Hogy van egy baratnod? Ez SEMMIT nem jelent, ma mar meg ver szerinti csaladtag "behozatala" is rendkivul nehez, nemhogy a baratoke....Mi anno egy 3 eves gyermekkel jottunk ki teljesen legalisan, allando letelepedokkent, soha eszembe sem jutott volna, hogy a bizonytalanba nekiinduljunk, pedig az angolt mar akkor felsofokon beszeltem en is es a ferjem is. Szerintem gondoljatok at, Europaban biztosan konnyebben mozoghatnatok, ha mar mindenkeppen kulfoldre akartok menni.
tyukanyo76, 2013-10-10 13:14:47

Kedves kint élők!

A kijutás lehetőségeiről szeretnék kérdezni.Van nekem egy barátnőm, aki kint él Kanadában. 5 éve ment férjhez egy kanadaiállampolgárhoz. Na már most a barátnőm, hív minket kifelé hozzájuk. Azt mondja,hogy ők ketten igazolják, hogy náluk fogunk lakni és ők gondoskodnak rólunk.Menjünk ki turistaként. Ha kijutottunk Kanadába akkor ott, ügyvéd általelkezdhetjük intézni a munkavállalói vízumot és a letelepedési kérelmet is. Õazt mondja, hogy ha már kint vagyunk, és megkapjuk a munkavállalói vízumot,akkor már nem fognak minket kiküldeni az országból, miután letelt a 6 hónapturistaként. Azért nem küldenek el (mondja ő), mert amíg nem döntenek aletelepedésről addig nem küldenek el az országból. És ha már dolgozni is tudunkakkor meg miért küldenének el. Hát nem tudom, nekem az olvasottak alapján nemtűnik ilyen egyszerűnek. Ezért kérném a hozzászólásokat. Még annyit, hogyférjem tudna csak dolgozni egyelőre, mert van egy 16 hónapos gyerekünk, ésnekem még meg kell tanulnom angolul is. Férjem tud angolul, szakmája van, denem dolgozott benne egy percet sem. Amit olvastam pontrendszert, a szerintkapna 50-60 pontot.

Köszönettel : Lia

Wrange6, 2013-10-02 00:27:56
Kedves Viki, elmeletileg nem, gyakorlatilag viszont barmikor visszafordithatnak. Az hogy megfelelsz a kovetelmenyeknek, meg nem kotelezi a hataroroket hogy beengedjenek. Kanada mindig fenntartja a jogot az elutasitasra.
Viki, 2013-10-01 20:31:56
Sziasztok! Turistaként szeretnék kimenni a páromhoz fél évre, van elég pénz a számlámon, tudnék is hol lakni.Kérdésem az lenne, hogy visszafordithatnak-e a határon?
Fatyol, 2013-07-29 20:38:26
Az, hogy honnan érkezik csak helyrajzi kérdés, érdektelen a vizum megitélése szempontjából. Igen, elutasíthatják a vízumkérelmet. A menete: a local nagykövetségen beadja a kanadai túrista vízum igényléséhez szükséges okmányokat. A hivatalos oldalon minden információ megtalálható:
http://www.cic.gc.ca/english/visit/tourist.asp 
Curtis, 2013-07-19 08:29:58
Sziasztok :) Kerdesem az lenne,ha bnom aki roman allampolgar es Nemetorszagbol szeretne Visitor-kent kijonni hozzam par honapra akkor mi ennek a menete???Eleg-e egy sima meghivo?Es a turista vizum kerelmet el -e utasithatjak stb....Kerem segitseget egy hozza erto embernek.elore is koszonom :)
zsupszo, 2013-07-16 22:14:07
Sziasztok.. Van-e valakinek tapasztalata a Super Visa-val kapcsolatban? Tudom, a cic.ca oldalon mindent megtalálok, de van pár dolog, amire nem derült fény. Ha valaki beadja a kérelmet, kb mennyi az átfutási idő, mire megkapja, ill. választ kap rá? Hónapok, esetleg egy évbe is belekerül? A másik amit nem tudtam kihámozni: ehhez az egészhez kel egy alapos orvosi vizsgálat is, amit csak Pesten csinálnak. Ezt a vizsgálatot még azelőtt kell megcsinálni, mielőtt a papirokat beadjuk? Vagy indulás előtt kell megcsináltatni? Mert ha a papirozás előtt, és az vizumot csak hónapok mulva kapja meg az ember, elvesztheti az orvosi vizsgálat az érvényességét. Ha jól tudom, csak pár hónapig érvényes. 
Jó lenne ha valaki tapasztalatból mesélne kicsit erről az egészről.
Előre is köszi..Éva
Fatyol, 2013-07-08 20:25:30
afra: látogatáshoz nem kell vízum. Alapból 6 hónapot maradhatsz, de a belépéskor a határon a vámos korlátozhatja. Kanadába való belépés nem jog, hanem lehetőség. Tehát a látogatáshoz nem szükséges a vizum, de a határnál a belépésedet felülbírálhatja a határőr.
afra, 2013-07-06 22:42:01
Sziasztok!
Sajnos nem derult ki szamomra, hogy ha csak latogatoba megyek, egy honapra, akkor is kell vizumot igenyelni, vagy majd elbiraljak belepeskor, hogy mennyit maradhatok. Koszi a valaszokat elore is. 
Fatyol, 2013-06-24 20:14:25
Ha van akihez jön, és stabilnak látszódik a hazautazás ténye, akkor nem szoktak nagyon szarakodni (bocs a franciámért), de ez függ reptértől is, meg a vámos kedvétől. Nincs biztos tipp, bármit megtehetnek. Jó, ha tud felmutatni pénzt, és van némi célja a látogatásnak, azon kívül, hogy túrista, azaz látni akar ezt-azt konkrétan, ehhez, és ehhez jön, azaz valószinű, hogy nem fog maradni különböző trükkökkel. Ontarioban valósziű, hogy szúrósabb tekintetek várják a reptéren, ez van, mindenki ismeri az okokat.
Gurd, 2013-06-24 19:43:40
Hello, koszonjuk a valaszt. A meghivo level segithet, hogy tobb mint 2 het turista vizumot kapjon? 
Meg nem tudom az mennyit segit, ha 3 honapos repulojegye van
 Koszi elore is.  
Fatyol, 2013-06-16 19:21:19
Tinccu: lehet, de azt csak ltd, inc, corporation, etc esetében, és akkor csak shareholders vagy, nem alkalmazott. 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada