Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Viki, 2016-02-05 09:19:11
Réka, 2015-12-12 12:33:22

Sziasztok!

Én nem szeretnék letelepedni Kanadában, hisz itthon a családom és Budapesten a lakásom. Viszont szeretnék 3-4 évig munkatapasztalatot szerezni kint. 43 éves, 3 egyetemet végzett csinos, szép nő vagyok (bocsánat) Júniusban megyek angol felsőfokú nyelvvizsgát tenni, hogy legyen papírom a felsőfokról is. 87 országot érintő multinacionális cégnél dolgoztam 12 évig és Kanadában is van több részleg. Úgy érzem, hogy nem annyira reménytelen.... 

Tulajdonképpen, az érdekelne, hogy van-e esélyem itthonról állást találni Kanadában, vagy mindenképpen kint kell lenni ahhoz, hogy megszerezzük a kiszemelt állást?

Minimális tartalékom van, de nem szeretném elszórni egy 3 hónapos túristáskodás alatt. Az felelőtlenség lenne.   

Előre is köszönöm a válaszokat. 

 

benjago, 2015-12-06 17:33:58
Sziasztok. Busz és kamion jogosítvánnyal és tapasztalattal szeretnénk a családommal (2 gyerekkel) Kanadában új életet kezdeni. Jelenleg Németországban élünk és itt vagyok sofőr már 3 éve. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata vagy tanácsa? Szívesen beszélgetnék Kanadában élő busz vagy kamion sofőrökkel. Esélyek, megélhetési lehetőségek ezekkel a szakmákkal, kijutás módja-lehetőségei, és minden ami ezzel a témával kapcsolatos. Nem csak a kint élők hanem a kijutáson dolgozó elsősorban sofőrök hozzászólásainak nagyon örülnék.
Judit és Peti, 2015-09-07 10:18:10

Sziasztok!

 Szeretnénk a párommal Kanadába kimenni, mint ahogy itt sokan mások.

A párom villamosmérnök, illetve programozó. Lassan 20 éves mérnöki tapasztalata van.

Szerencsére az átlagon felüli fizetése van, de az itteni politikai helyzetből elegünk lett és kisbabát szeretnénk hamarosan egy élhetőbb helyen.

A mérnököknek sikerül a kijutás, illetve keresik egyáltalán őket?

 

 Nagyon köszönöm előre is a választ. :)

Judit és Peti 

CsPityunak, 2015-09-02 22:12:47

Kedves Pityu,

 

Ezen az oldalon mindent megtalalsz amit a kanadai bevandorlasrol lehet tudni (feltetelezem hogy magas szintu angol nyelvtudassal rendelkezel ha ezen gondolkodsz):

 http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/apply.asp

 

Az hogy jogosult lehetsz-e bevandorlasra, ennek a kerdoivnek a kitoltesevel tudhatod meg:

http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp 

 

Ha a szakmad alapjan jogosult vagy a jelentkezesre, az Express Entry programon keresztul lehet jelentkezni:

http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/immigrate/skilled/index.asp

 

Ehhez a programhoz 347 szakma valamelyikevel kell rendelkezni, ami nem is rossz. Itt talalsz errol infot:

http://www.immigration.ca/en/fast-track-high-demand-occupations.html#Occupation 

 

Illetve ha talalsz egy kanadai munkavallalot amelyik hajlando felvenni Teged es vegigcsinalni a papirmunkat, akkor egyszerubb az egesz (de erre mostansag sajnos nincs sok pelda Kanadaban).

 

Sok sikert! 

CsPityu, 2015-09-02 17:13:06

Sziasztok! Ipari alpinistaként szerintetek van lehetőség elhelyezkedni? Itthon fakivágást, rendezvényiparban szinpadépítés és bontás, fedések készítésében van tapasztalatom. Ezt melyik kategóriába sorolnátok be?

Ezen kívül villanyszereléshez, gázszereléshez, vízszereléshez, burkoláshoz, (építéssel kapcsolatos egyéb munkákhoz mint falazás, vakolás, festés és mázolás), ácsmunkák értek, ezekről papírom nincs. Papírom autószerelésről van... 

Szeretnék kint letelepedni, nem ideiglenesen. A feleségemet és kisfiúnkat is vinném. A feleségem jelenleg még gyesen van (most 7 hónapos a kisfiúnk). Tudnátok segíteni? 

Attila, 2015-07-29 20:50:07

Sziasztok! Korábban már fordultam a fórumhoz általános információkért, akkor nagyon hasznos tanácsokat kaptam - "ténylegesen miben tud segíteni egy ügyvéd" volt a téma.

Most egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy visszatérjünk Kanadába, de már nem mint turista hanem mint munkavállaló. A héten teszem le az IELTS vitzsgát, az eredményeket követően pedig regisztrálunk az express entry-re.

Viszont addig sem szeretném, hogy "csak úgy" üljünk ezért elkezedtem munkákat nézegetni és elküldeni néhány CV-t. Munkámat tekintve a 2174 - interactive media developer-be tudtam magam beilleszteni, jelenlegi fő szakterületem az interaktív e-learning és a raw anyagok játékosítása/ könnyítése. 

Ha bárki tud támpontot adni, hogy jelenleg milyen elvárások, tapasztalatok szükségesek ilyen vagy hasonló munkakör betöltéséhez, esetleg pár infot adni, hogy Kanadában mitől lesz vonzó egy cover letter azt kiköltözés esetén egy sörrel megháláom (tényleg) :).

Mivel már gőzerővel az express entry-n vagyunk, ezért tényleg minden információ/tanács jól jönne.

Előre is köszönöm a segítséget.

Attila 

Laci, 2015-07-13 13:37:04

Sziasztok!

Remek a fórum, sokat segít, viszont lenne pár kérdésem, vagy inkább tanácsot kérnék, a mi helyzetünk kicsit speciálisabb.

Nincs kint rokonunk, csak ismerősünk, szóval ez a kezességvállalásos, meghívós dolog nem valószínű, hogy sikerülhet.
A párom ápoló, ha jól láttam ez hiányszakma, kb. 5 éves szakmai tapasztalattal, talán ő sikeresen pályázhatna. Én földmérő vagyok, ami szintén hiányszakma, de nincs, illetve nem tudok hosszú szakmai tapasztalatot igazolni. 

Most jön a ráadás, hogy melegek vagyunk. Élettársként élünk, már 3 éve. Együtt mennénk, de attól tartok, hogy ha az egyikünknek sikerülne is, a másikunk nem tud kimenni vele, mint a párja. Magyarország lévén, nem igazán papírozzuk, dokumentáljuk együttlétünket. Valamennyire be tudnánk bizonyítani, hogy tényleg együtt élünk, de nem tudom mik a feltételek.

Szóba jött még, hogy talán menekültként jelentkezhetnénk, hivatkozva a mai magyar állapotokra, a megfélemlítésre, elmesélve életünk nem felhőtlen perceit. Azonban a menekülteket, pont a magyarok miatt viszont elég szigorúan veszik, és lehet ez a meleg dolog, nem is elég ehhez. Amúgy kint szinte biztos, hogy szabadabban élhetnénk, mint itthon.

Szóval mindezek alapján, melyik nehezen járható út tehető meg könnyebben?

Köszönöm a segítséget! 

Feri, 2015-06-18 09:14:28

Sziasztok!

Butkai Ferenc vagyok.

Párommal szeretnénk Kanadában dolgozni.(nem kissebbség vagyunk!)

Keresek kinti magyar vállalkozót, céget, aki tudna nekünk munkavállalásit intézni.

Tisztában vagyok  hogy kint nem érvényes sem a bizonyítvány, sem a vezetői engedély.Levizsgázunk mégegyszer.Mi dolgozni szeretnénk.

Butkai Ferenc         fbutkai@gmail.com erre várnám a lehetőségeinket.

Köszönöm 

Senki, 2015-06-16 21:05:27
Senki nem fog segiteni,ez biztos.A Szabo Katalin Fatyolt pedig valoban messzire kerülni kell.Kimenni dolgozni csak kinti cég munkaajánlatán keresztül lehet vizummal.Vizumot bentről is lehet intézni.De sokba kerül.Főleg ha az ajánlatot ado cég nem szponzorálja anyagilag.
StrayDog, 2015-03-24 04:04:37

Naomi, Tamas,

 Albertarol tudok irni, a szakmai kovetelmenyek tartomanyonkent valtoznak.

Ha nincs meg a szakmahoz eloirt oraszamu gyakorlat, sajnos nem kaphatsz munkavallalasi engedelyt. Apprentice-kent (tanulokent) nincs lehetoseg munkavallalasra amig nem vagy allando tartozkodo. 

Ha meglenne a megfelelo gyakorlat, az csak annyit segitene, hogy itt nem kell szakmai kepzesen reszt venni, viszont a szakmabol vizsgat kell tenni ugy, mint egy kanadai szakmunkasnak (Red Seal Certificate). Ehez egy eros kozepfoku angol nyelv szukseges. 

Ez nem lehetetlen, sokan megcsinaljak. Sajnos az alacsony olaj arak miatt a gazdasag egy kicsit lelassult, ezert kicsit nehezebb munkat talalni. Mivel a Pilot Program tavaly nyaron megszunt, ezert csak olyan cegnek tudtok dolgozni, akik rendelkeznek LMIA-val. 

Ha az Express Entry programon belul jo pontszamot ertek el, akkor erdemes lenne ezt az utat is megprobalni.

Minden jot! 

Zsuzsa, 2015-03-18 08:03:41

Mindenki figyelmebe :

 

Szabo Katalin ,Fatyol becenevu,Calgaryba tevekenykedo holgyet keruljetek.

Tobbszaz magyart csapott mar be-,elfogato parancs van ellene Europaban,eljaras Canadaba.

 

NaomiF, 2015-03-03 15:48:32
Sziasztok! Egy ideje már gondolkodunk azon a párommal, hogy kimennénk Kanadába. Mostanra jutottunk el odáig, hogy sikerült összespórolnunk egy kis pénzt. Rengeteget olvasgattam a cic-et, és arra jutottam, hogy work permittel tudunk kimenni. A párom villanyszerelő, ami hiányszakma kint, viszont csak kb. 2 év tapasztalata van, így csak apprentice lehetne kint. A kérdésem az lenne, hogy lehet ideiglenes munkavállalási engedélyt kapni apprentice állásra? Esetleg ha vki tud villanyszerelőt lehetőleg Ontario tartományban, az is érdekelne, szívesen beszélnénk egy kicsit olyan személlyel, aki otthon van a témában. Köszönöm, Naomi
Tamás, 2015-01-27 19:51:21

Sziasztok, én is hegesztő vagyok (TIG ből van csőre minősitésem) és lenne is kihez mennem lakni egy pár hétre Edmontonba. A kérdésem az lenne, hogy az működik, hogy kimegyek az öcsémhez látogatóba Edmontonba, és közben munkát találok a szakmámban, majd a munkaajánlattal visszajövök, és újra kimegyek munkavállalási vizumért ? A másik kérdésem az hogy csak 2 évet dolgoztam eddig mint hegesztő, nem ötöt. Ez kizáró ok ?

Köszönöm a válaszokat ! 

zsolt, 2015-01-26 09:49:00
Tisztelt cím nagyon szeretném a segítségét kérni én Magyarország észak keleti részén lakom aholteljesen lehettlen elálni dolgozni akár több szakmával is nagyonnehéz a megélhetésünk a lányom  iskoláztatása sok külföldi tapasztalattal rendelkezem  szkmám bádogos hente homlokzat szigeteló ezekben a szakmákban vagyok jártas és olyan magyar munkavállalót keresnék aki foglalkoztatna amenyiben a munkám megfelelne a családommal le is telepednék amenyiben lenne ilyen vállalkozo mindegy kanada meik részén kérem értesitsen az email címemen bordaszsolt650308@freemail.hu  köszönöm
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada