Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Laci, 2015-07-13 13:37:04

Sziasztok!

Remek a fórum, sokat segít, viszont lenne pár kérdésem, vagy inkább tanácsot kérnék, a mi helyzetünk kicsit speciálisabb.

Nincs kint rokonunk, csak ismerősünk, szóval ez a kezességvállalásos, meghívós dolog nem valószínű, hogy sikerülhet.
A párom ápoló, ha jól láttam ez hiányszakma, kb. 5 éves szakmai tapasztalattal, talán ő sikeresen pályázhatna. Én földmérő vagyok, ami szintén hiányszakma, de nincs, illetve nem tudok hosszú szakmai tapasztalatot igazolni. 

Most jön a ráadás, hogy melegek vagyunk. Élettársként élünk, már 3 éve. Együtt mennénk, de attól tartok, hogy ha az egyikünknek sikerülne is, a másikunk nem tud kimenni vele, mint a párja. Magyarország lévén, nem igazán papírozzuk, dokumentáljuk együttlétünket. Valamennyire be tudnánk bizonyítani, hogy tényleg együtt élünk, de nem tudom mik a feltételek.

Szóba jött még, hogy talán menekültként jelentkezhetnénk, hivatkozva a mai magyar állapotokra, a megfélemlítésre, elmesélve életünk nem felhőtlen perceit. Azonban a menekülteket, pont a magyarok miatt viszont elég szigorúan veszik, és lehet ez a meleg dolog, nem is elég ehhez. Amúgy kint szinte biztos, hogy szabadabban élhetnénk, mint itthon.

Szóval mindezek alapján, melyik nehezen járható út tehető meg könnyebben?

Köszönöm a segítséget! 

Feri, 2015-06-18 09:14:28

Sziasztok!

Butkai Ferenc vagyok.

Párommal szeretnénk Kanadában dolgozni.(nem kissebbség vagyunk!)

Keresek kinti magyar vállalkozót, céget, aki tudna nekünk munkavállalásit intézni.

Tisztában vagyok  hogy kint nem érvényes sem a bizonyítvány, sem a vezetői engedély.Levizsgázunk mégegyszer.Mi dolgozni szeretnénk.

Butkai Ferenc         fbutkai@gmail.com erre várnám a lehetőségeinket.

Köszönöm 

Senki, 2015-06-16 21:05:27
Senki nem fog segiteni,ez biztos.A Szabo Katalin Fatyolt pedig valoban messzire kerülni kell.Kimenni dolgozni csak kinti cég munkaajánlatán keresztül lehet vizummal.Vizumot bentről is lehet intézni.De sokba kerül.Főleg ha az ajánlatot ado cég nem szponzorálja anyagilag.
StrayDog, 2015-03-24 04:04:37

Naomi, Tamas,

 Albertarol tudok irni, a szakmai kovetelmenyek tartomanyonkent valtoznak.

Ha nincs meg a szakmahoz eloirt oraszamu gyakorlat, sajnos nem kaphatsz munkavallalasi engedelyt. Apprentice-kent (tanulokent) nincs lehetoseg munkavallalasra amig nem vagy allando tartozkodo. 

Ha meglenne a megfelelo gyakorlat, az csak annyit segitene, hogy itt nem kell szakmai kepzesen reszt venni, viszont a szakmabol vizsgat kell tenni ugy, mint egy kanadai szakmunkasnak (Red Seal Certificate). Ehez egy eros kozepfoku angol nyelv szukseges. 

Ez nem lehetetlen, sokan megcsinaljak. Sajnos az alacsony olaj arak miatt a gazdasag egy kicsit lelassult, ezert kicsit nehezebb munkat talalni. Mivel a Pilot Program tavaly nyaron megszunt, ezert csak olyan cegnek tudtok dolgozni, akik rendelkeznek LMIA-val. 

Ha az Express Entry programon belul jo pontszamot ertek el, akkor erdemes lenne ezt az utat is megprobalni.

Minden jot! 

Zsuzsa, 2015-03-18 08:03:41

Mindenki figyelmebe :

 

Szabo Katalin ,Fatyol becenevu,Calgaryba tevekenykedo holgyet keruljetek.

Tobbszaz magyart csapott mar be-,elfogato parancs van ellene Europaban,eljaras Canadaba.

 

NaomiF, 2015-03-03 15:48:32
Sziasztok! Egy ideje már gondolkodunk azon a párommal, hogy kimennénk Kanadába. Mostanra jutottunk el odáig, hogy sikerült összespórolnunk egy kis pénzt. Rengeteget olvasgattam a cic-et, és arra jutottam, hogy work permittel tudunk kimenni. A párom villanyszerelő, ami hiányszakma kint, viszont csak kb. 2 év tapasztalata van, így csak apprentice lehetne kint. A kérdésem az lenne, hogy lehet ideiglenes munkavállalási engedélyt kapni apprentice állásra? Esetleg ha vki tud villanyszerelőt lehetőleg Ontario tartományban, az is érdekelne, szívesen beszélnénk egy kicsit olyan személlyel, aki otthon van a témában. Köszönöm, Naomi
Tamás, 2015-01-27 19:51:21

Sziasztok, én is hegesztő vagyok (TIG ből van csőre minősitésem) és lenne is kihez mennem lakni egy pár hétre Edmontonba. A kérdésem az lenne, hogy az működik, hogy kimegyek az öcsémhez látogatóba Edmontonba, és közben munkát találok a szakmámban, majd a munkaajánlattal visszajövök, és újra kimegyek munkavállalási vizumért ? A másik kérdésem az hogy csak 2 évet dolgoztam eddig mint hegesztő, nem ötöt. Ez kizáró ok ?

Köszönöm a válaszokat ! 

zsolt, 2015-01-26 09:49:00
Tisztelt cím nagyon szeretném a segítségét kérni én Magyarország észak keleti részén lakom aholteljesen lehettlen elálni dolgozni akár több szakmával is nagyonnehéz a megélhetésünk a lányom  iskoláztatása sok külföldi tapasztalattal rendelkezem  szkmám bádogos hente homlokzat szigeteló ezekben a szakmákban vagyok jártas és olyan magyar munkavállalót keresnék aki foglalkoztatna amenyiben a munkám megfelelne a családommal le is telepednék amenyiben lenne ilyen vállalkozo mindegy kanada meik részén kérem értesitsen az email címemen bordaszsolt650308@freemail.hu  köszönöm
zsolt, 2015-01-26 09:46:13
Tisztelt cím nagyon szeretném a segítségét kérni én Magyarország észak keleti részén lakom aholteljesen lehettlen elálni dolgozni akár több szakmával is nagyonnehéz a megélhetésünk a lányom  iskoláztatása sok külföldi tapasztalattal rendelkezem  szkmám bádogos hente homlokzat szigeteló ezekben a szakmákban vagyok jártas és olyan magyar munkavállalót keresnék aki foglalkoztatna amenyiben a munkám megfelelne a családommal le is telepednék amenyiben lenne ilyen vállalkozo mindegy kanada meik részén kérem értesitsen az email címemen bordaszsolt650308@freemail.hu  köszönöm
Irkafirka, 2015-01-19 19:20:17
http://www.magyarelet.ca/index.php/allast-kinal
Irkafirka, 2015-01-19 19:19:32

Az alábbi linken, Kanadában magyarul feladott hirdetéseket fogsz találni.

Ha mindenképpen magyaroknál szeretnél dolgozni ezt érdemes figyelni.

 

http://www.magyarelet.ca/index.php/allast-kinal

gyuszkó, 2015-01-19 07:36:00
Irkafirka.én egy ojan magyar vállalkozót szeretnék találni aki tudna küldeni munka vállaláshoz szükséges engedélyt.sajnos az angolt csak tanulom,tehát még nem beszélem.na ehhez kérnék segítséget. köszönöm. 
Irkafirka, 2015-01-14 21:37:28
Nem tudom mik ezek a betűk amiket pluszba belerak...
Irkafirka, 2015-01-14 21:35:54

KJ

Az LMIA-hoz kell már meglevő bizonyítvány vagy minősítés, de azzal itt nem lehet dolgozni, hanem le kell újra vizsgázni (tanfolyamot nem kell végezni, csak vizsga)

Milyen nemzetiségű vagy?

A helyesírás és nyelvtan alapján gondolom nem magyar.

Kj, 2015-01-12 20:23:08
Hegeszto szakmam van es azt ott elfogadjak vagy kellesz valami tanfojamat vegezni? 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada