Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Kanadai munka

» Új hozzászólás írása

Linda, 2016-05-20 22:46:01

SZAKI,

Olvasom a levelet es semmit sem ertek belole...
Mondja, "jubileumi" lenne az utazas...es csupa varosokat neznenek meg... On erti ezt?
Kanada a gyonyoru, (szinte) erintetlen Anyatermeszetrol nevezetes. MIERT NEM erre figyelnek?

Lassunk erre par peldat:

- NIAGARA vizeses:
------------------------------------------------

http://www.earthcam.com/canada/niagarafalls/?cam=niagarafalls_str

http://www.niagarafallslive.com/niagara_falls_webcam.htm

NEM lehet egyetlen napon "felfedezni". A tervezett "koruljaras" elotti esten(minimum akkor) mar ott kelle lenni, hogy megcsodaljak az ejszakai, kivilagitott vizesest is. majd masnap lehet hajoval bemenni a zuhatag kozelebe is, FELEJTHETETLEN lesz!!! Be lehet menni egy alaguton a vizeses ala!!! At kellene gyalogolni a Szivarvany-hidon az USA-oldalra, hogy onnan is megcsodaljak ezt a "vilag-csodajat"  ...es igy tovabb...szoval 1-2 nap nem sok ott...

1000 Sziget(http://www.1000islandscruises.ca/)
-----------------------------------------------------
Az "indianos" konyvek helyszine, csak egyszer legyenek ott, elmenni sem akarnak tobbe... ez a hely "maga" a BEKE!!! Legyen eleg film a digitalis kamerajukban!!!
Reggel 2 hajokazas indul, az egyik 3 oras, a masik kozel 5... ez utobbi megall a Boldt-kastelynal. KULON felhivom a figyelmuket a Zavikon-szigetre, keressen ra az interneten... es csodalkozzon...!

Fort Henry, Kingston, ON (http://www.forthenry.com/)
------------------------------------------------------------
Szinten az "indianos" konyvekbol lehet ismeros, az erodot helyreallitottak, show musorok vannak, ne hagyjak ki, az 1000 Szigetek kozeleben van.

Ottawa(ejtsd ADoA):
Parlament-latogatas, majd az utca masik oldalan Terry Fox-szobra... es lehet tovabbmenni...

Montreal(ejtsd Mon Royal):
Felejtheto... csak a francia nyelv "mukodik"...

...es igy tovabb...

Udv: Linda

mosdozs, 2016-05-15 11:58:18

Sziasztok 28 éves fiatal férfi vagyok és kíszeretnék jutni kanadába fa kitermelési munkát vállalni nyelvet nem tudók de sok év tapasztalatom van az erdei munkákról aki tudná valamit segíteni meg koszonem

 

Peskota, 2016-03-11 10:54:07

Sziasztok!

 Egy kis segítséget szeretnék kérni ill. információt.

Nyugat Kanadába szeretnék kivándorolni, letelepedni az egész családdal(Vancouverbe) , de ahhoz, hogy megkapjam a munkavállalásit olyan céget kell keresnem akinek van LMO-ja.

Ha tud valaki olyan céget ahol Villanyszerelőt (20év gyakorlattal) vagy Biztonságtechnikai telepítőt (28év gyakorlattal) keresnek, és van LMO-ja, akkor azt szívesen várom.

A másik kérdésem, igaz az az infó, hogy aki Magyarországról kimegy Kanadába dolgozni annak hiába van jó szakmája ill. referenciája akkor is csak a minimál bért kapja és nem a hirdetésben szerepelt bért?

 

szaki, 2016-02-27 10:06:03

Üdvözlet mindenkinek!

 

Augusztusban szeretnék 10-14 napot  Toronto, Niagara-vízesés, Ottawa, Montréal, Québec City,környékén utazgatni bérelt autóval.

A páromnak és nekem ez jubileumi  születésnapi utazás lenne.

 

Információt gyüjtögetek mit érdemes ezen a környéken megnézni és mennyibe kerül az élet (benzin, autópálya, szállás étterem ,stb.)

Minden segítséget megköszönök.

 

Zoltán.

Viki, 2016-02-05 09:19:11
Réka, 2015-12-12 12:33:22

Sziasztok!

Én nem szeretnék letelepedni Kanadában, hisz itthon a családom és Budapesten a lakásom. Viszont szeretnék 3-4 évig munkatapasztalatot szerezni kint. 43 éves, 3 egyetemet végzett csinos, szép nő vagyok (bocsánat) Júniusban megyek angol felsőfokú nyelvvizsgát tenni, hogy legyen papírom a felsőfokról is. 87 országot érintő multinacionális cégnél dolgoztam 12 évig és Kanadában is van több részleg. Úgy érzem, hogy nem annyira reménytelen.... 

Tulajdonképpen, az érdekelne, hogy van-e esélyem itthonról állást találni Kanadában, vagy mindenképpen kint kell lenni ahhoz, hogy megszerezzük a kiszemelt állást?

Minimális tartalékom van, de nem szeretném elszórni egy 3 hónapos túristáskodás alatt. Az felelőtlenség lenne.   

Előre is köszönöm a válaszokat. 

 

benjago, 2015-12-06 17:33:58
Sziasztok. Busz és kamion jogosítvánnyal és tapasztalattal szeretnénk a családommal (2 gyerekkel) Kanadában új életet kezdeni. Jelenleg Németországban élünk és itt vagyok sofőr már 3 éve. Van valakinek ilyen jellegű tapasztalata vagy tanácsa? Szívesen beszélgetnék Kanadában élő busz vagy kamion sofőrökkel. Esélyek, megélhetési lehetőségek ezekkel a szakmákkal, kijutás módja-lehetőségei, és minden ami ezzel a témával kapcsolatos. Nem csak a kint élők hanem a kijutáson dolgozó elsősorban sofőrök hozzászólásainak nagyon örülnék.
Judit és Peti, 2015-09-07 10:18:10

Sziasztok!

 Szeretnénk a párommal Kanadába kimenni, mint ahogy itt sokan mások.

A párom villamosmérnök, illetve programozó. Lassan 20 éves mérnöki tapasztalata van.

Szerencsére az átlagon felüli fizetése van, de az itteni politikai helyzetből elegünk lett és kisbabát szeretnénk hamarosan egy élhetőbb helyen.

A mérnököknek sikerül a kijutás, illetve keresik egyáltalán őket?

 

 Nagyon köszönöm előre is a választ. :)

Judit és Peti 

CsPityunak, 2015-09-02 22:12:47

Kedves Pityu,

 

Ezen az oldalon mindent megtalalsz amit a kanadai bevandorlasrol lehet tudni (feltetelezem hogy magas szintu angol nyelvtudassal rendelkezel ha ezen gondolkodsz):

 http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/apply.asp

 

Az hogy jogosult lehetsz-e bevandorlasra, ennek a kerdoivnek a kitoltesevel tudhatod meg:

http://www.cic.gc.ca/ctc-vac/getting-started.asp 

 

Ha a szakmad alapjan jogosult vagy a jelentkezesre, az Express Entry programon keresztul lehet jelentkezni:

http://www.cic.gc.ca/ENGLISH/immigrate/skilled/index.asp

 

Ehhez a programhoz 347 szakma valamelyikevel kell rendelkezni, ami nem is rossz. Itt talalsz errol infot:

http://www.immigration.ca/en/fast-track-high-demand-occupations.html#Occupation 

 

Illetve ha talalsz egy kanadai munkavallalot amelyik hajlando felvenni Teged es vegigcsinalni a papirmunkat, akkor egyszerubb az egesz (de erre mostansag sajnos nincs sok pelda Kanadaban).

 

Sok sikert! 

CsPityu, 2015-09-02 17:13:06

Sziasztok! Ipari alpinistaként szerintetek van lehetőség elhelyezkedni? Itthon fakivágást, rendezvényiparban szinpadépítés és bontás, fedések készítésében van tapasztalatom. Ezt melyik kategóriába sorolnátok be?

Ezen kívül villanyszereléshez, gázszereléshez, vízszereléshez, burkoláshoz, (építéssel kapcsolatos egyéb munkákhoz mint falazás, vakolás, festés és mázolás), ácsmunkák értek, ezekről papírom nincs. Papírom autószerelésről van... 

Szeretnék kint letelepedni, nem ideiglenesen. A feleségemet és kisfiúnkat is vinném. A feleségem jelenleg még gyesen van (most 7 hónapos a kisfiúnk). Tudnátok segíteni? 

Attila, 2015-07-29 20:50:07

Sziasztok! Korábban már fordultam a fórumhoz általános információkért, akkor nagyon hasznos tanácsokat kaptam - "ténylegesen miben tud segíteni egy ügyvéd" volt a téma.

Most egy lépéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy visszatérjünk Kanadába, de már nem mint turista hanem mint munkavállaló. A héten teszem le az IELTS vitzsgát, az eredményeket követően pedig regisztrálunk az express entry-re.

Viszont addig sem szeretném, hogy "csak úgy" üljünk ezért elkezedtem munkákat nézegetni és elküldeni néhány CV-t. Munkámat tekintve a 2174 - interactive media developer-be tudtam magam beilleszteni, jelenlegi fő szakterületem az interaktív e-learning és a raw anyagok játékosítása/ könnyítése. 

Ha bárki tud támpontot adni, hogy jelenleg milyen elvárások, tapasztalatok szükségesek ilyen vagy hasonló munkakör betöltéséhez, esetleg pár infot adni, hogy Kanadában mitől lesz vonzó egy cover letter azt kiköltözés esetén egy sörrel megháláom (tényleg) :).

Mivel már gőzerővel az express entry-n vagyunk, ezért tényleg minden információ/tanács jól jönne.

Előre is köszönöm a segítséget.

Attila 

Laci, 2015-07-13 13:37:04

Sziasztok!

Remek a fórum, sokat segít, viszont lenne pár kérdésem, vagy inkább tanácsot kérnék, a mi helyzetünk kicsit speciálisabb.

Nincs kint rokonunk, csak ismerősünk, szóval ez a kezességvállalásos, meghívós dolog nem valószínű, hogy sikerülhet.
A párom ápoló, ha jól láttam ez hiányszakma, kb. 5 éves szakmai tapasztalattal, talán ő sikeresen pályázhatna. Én földmérő vagyok, ami szintén hiányszakma, de nincs, illetve nem tudok hosszú szakmai tapasztalatot igazolni. 

Most jön a ráadás, hogy melegek vagyunk. Élettársként élünk, már 3 éve. Együtt mennénk, de attól tartok, hogy ha az egyikünknek sikerülne is, a másikunk nem tud kimenni vele, mint a párja. Magyarország lévén, nem igazán papírozzuk, dokumentáljuk együttlétünket. Valamennyire be tudnánk bizonyítani, hogy tényleg együtt élünk, de nem tudom mik a feltételek.

Szóba jött még, hogy talán menekültként jelentkezhetnénk, hivatkozva a mai magyar állapotokra, a megfélemlítésre, elmesélve életünk nem felhőtlen perceit. Azonban a menekülteket, pont a magyarok miatt viszont elég szigorúan veszik, és lehet ez a meleg dolog, nem is elég ehhez. Amúgy kint szinte biztos, hogy szabadabban élhetnénk, mint itthon.

Szóval mindezek alapján, melyik nehezen járható út tehető meg könnyebben?

Köszönöm a segítséget! 

Feri, 2015-06-18 09:14:28

Sziasztok!

Butkai Ferenc vagyok.

Párommal szeretnénk Kanadában dolgozni.(nem kissebbség vagyunk!)

Keresek kinti magyar vállalkozót, céget, aki tudna nekünk munkavállalásit intézni.

Tisztában vagyok  hogy kint nem érvényes sem a bizonyítvány, sem a vezetői engedély.Levizsgázunk mégegyszer.Mi dolgozni szeretnénk.

Butkai Ferenc         fbutkai@gmail.com erre várnám a lehetőségeinket.

Köszönöm 

Senki, 2015-06-16 21:05:27
Senki nem fog segiteni,ez biztos.A Szabo Katalin Fatyolt pedig valoban messzire kerülni kell.Kimenni dolgozni csak kinti cég munkaajánlatán keresztül lehet vizummal.Vizumot bentről is lehet intézni.De sokba kerül.Főleg ha az ajánlatot ado cég nem szponzorálja anyagilag.
StrayDog, 2015-03-24 04:04:37

Naomi, Tamas,

 Albertarol tudok irni, a szakmai kovetelmenyek tartomanyonkent valtoznak.

Ha nincs meg a szakmahoz eloirt oraszamu gyakorlat, sajnos nem kaphatsz munkavallalasi engedelyt. Apprentice-kent (tanulokent) nincs lehetoseg munkavallalasra amig nem vagy allando tartozkodo. 

Ha meglenne a megfelelo gyakorlat, az csak annyit segitene, hogy itt nem kell szakmai kepzesen reszt venni, viszont a szakmabol vizsgat kell tenni ugy, mint egy kanadai szakmunkasnak (Red Seal Certificate). Ehez egy eros kozepfoku angol nyelv szukseges. 

Ez nem lehetetlen, sokan megcsinaljak. Sajnos az alacsony olaj arak miatt a gazdasag egy kicsit lelassult, ezert kicsit nehezebb munkat talalni. Mivel a Pilot Program tavaly nyaron megszunt, ezert csak olyan cegnek tudtok dolgozni, akik rendelkeznek LMIA-val. 

Ha az Express Entry programon belul jo pontszamot ertek el, akkor erdemes lenne ezt az utat is megprobalni.

Minden jot! 

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada