Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Mack, 2014-06-16 23:01:54
Krisztina, 2014-06-13 13:29:19
 
Tisztelt Krisztina.
 
Alapvető hiba van a kérdésben. A kedves férjének egyáltalán nem kell elérni a clb-4-s szintet, mivel ez nem kötelező. Az  "Adaptability" tehát egyéb készségek kategóriában szerezhet plusz 5 pontot, ha a férje tudja az adott nyelvet legalább, egy 4-s szinten.
De még egyszer, EZ NEM KÖTELEZÕ!! Csak plusz pont jár érte. Lehet matekozni, a pontokkal, vele, vagy nélküle.
 
Önnek természetesen a minimális szint a clb-7. Tehát a kérvényezőnek, de csak neki.
 
 
Your spouse or partner’s language level
Your spouse or common-law partner has a language level in either English or French at CLB 4 level or higher in all four language abilities (speaking, listening, reading and writing).
To get these points, you must submit test results from an approved agency when you apply. Results can not be more than two years old on the day you apply.
 
Tehát mind a négy kategóriában minimális 4-s szint. Csak hozzáteszem, hogy a négyes szint azért könnyen megugorható szint. A Magyar alapfok alatt van.
Canada, 2014-06-16 17:49:28
Kedves Krisztina,
 
Igen, minimum CLB 7 szintet kell elerni, a kerdeset azonban nem egeszen ertettem a "4 szintrol". Ahhoz hogy pontot kapjon, minimum 6.0 szintet kell elerni mind a negy keszsegbol (Reading, Writing, Listening, Speaking). Tudomasom szerint nem adodhatnak ezek ossze (pl ha az egyikbol csak 4.0-at er el, a masikbol 5.0-t stb.). Legalabbis amikor en vizsgaztam, akkor ez nem letezett.
 A honlap, ahol hiteles informaciokat kaphat:
http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/skilled/language-testing.asp 
 
Sok sikert! 
Krisztina, 2014-06-13 13:29:19

Sziaztok.

Szeretnenk letelepedni Canadaba a csaladdal egyutt.Azt tudom hogy 7szint kell a clb-n de a ferjemnek muszaj 4 szintet elernie vonalba mindenbol vagy eleg ha osszeadjuk a jegyeit? 

At ment valaki az ieltsen , tudd nekem tanacsot adni? 

 Udv. Krisztina,Nagyvarad

kvnyewcuub, 2014-06-12 11:21:15
usxuwlbobeblbmbv{, http://www.figjrneutf.com/ xkncdwzykv
Kanata, 2014-06-05 17:20:15
E-Ditke,
Kerdeztem a kozelben lako "legoregebb Rabbi"-t is, de O sem erti, hogy miert a nyilvanos Forumon erdeklodik, es miert nem a kanadai allampolgar rokonoknal? A legkozelebbi Service Canada-iroda helyi hivassal INGYENES, nehany perc alatt HITELES, MEGBIZHATO informaciot lehet kapni minden kerdesere. Az irodakat megtalalni ITT lehet:
http://www.servicecanada.gc.ca/cgi-bin/sc-srch.cgi?ln=eng
Udv: Kanata
 
 
eqhkxnvxkv, 2014-06-05 12:38:32
xmppqlbobeblbmbv{, yxmbeqxerz
qsskzihuno, 2014-06-02 10:12:04
folcqlbobeblbmbv{, pgrapbyrls , [url=http://www.eokkbouggl.com/]oyoyujnybz[/url], http://www.yibzwogegu.com/ pgrapbyrls
Ditke, 2014-04-28 13:17:50
 
Kérdésem ez lenne: milyen lehetőségem lenne Canadaban a letelepedésre, British Columbiában  él a nővérem 17 éve, férjnél van, állampolgár, a nagynéném  Ontario államban, állampolgár ő is.
Köszönettel, Edit
Dávid, 2014-04-22 11:02:00
Sziasztok!
Én elsőnek is Ausztráliába szerettem volna menni letelepedni végleg, mert ott még nem ismerik a romáknak a rossz negatív híreit. Mert Valijuk be azért, nem éppen szentek vagyunk, tisztelet a kivételeknek. Azok a romák, akik meg tényleg dolgozni és tanulni szeretnének Magyarországon senki sem kíváncsi, megvárják míg nem lesznek bűnözőkké. 3 hónapig írogattam Konzulátusoknak Angliával és Béccsel hogy segítsenek kijuttatni engem, de azt közölték, hogy ez Uniós ország, oldjam meg ahogy tudom. Senki sem tudott segíteni. Mert csak munkavállalási vízummal lehetséges lett volna, ami kint hiány szakma, vagy tanulási vízummal de akkor 6 millió Ft alatt szóba sem állnak.És a végül 43 éves leszek, Van egy érettségim, jogi asszisztens, és egy személy és vagyonőri sulim, meg egy gyermekfelügyelői sulim. Ezzel viszont elmehettem utcát sepregetni:) Tud valaki még is segítségemre lenni?
bendavid.@freemail.hu
ide írjatok.
1rem1, 2014-04-12 14:22:34
Tisztelt SZ.
 
Először is! A Magyar cigányság semmilyen formában nem járatta le Magyarországot Kanadában!
Másodszor! A menekültügyi törvényeket nem kifejezetten a cigányok miatt kellett megváltoztatni. Sokban hozzájárult természetesen a Magyar cigányság tömeges kivándorlása is. Valószínű, hogy eddig talán nem is hallotta, hogy a 2002, és 2004 között, a Cseh roma társadalom is eljátszotta ezt Kanadával, és tömegesen áramlottak be az országba. Akkor a Kanadai bevándorlási hivatal vízumkényszert vezetett be a Csehek ellen, így vette elejét a hosszadalmas elbírálási, és kitoloncolási folyamatnak.
Harmadszor. Az, hogy önnek nehézségei akadtak Magyarországgal, illetve a társadalmi rétegződéssel, az egyéni szoc-problem. 
 
Tenni kell az eredményekért. Mint leírtam az előző hozzászólásomban, Kanada kifejezetten várja a magasan képzett, fiatal, nyelvet ismerő szakembereket.
Ha ön ebbe a csoportba tartozik, akkor nagy valószínűséggel a letelepedés gyerekjáték lesz az ön számára. Ha viszont egy alacsony képzettségű,nyelvet nem ismerő, anyagiakban nem bővelkedő, akkor a letelepedés 100%, hogy nem fog összejönni.
 
Ezt nem én mondom, hanem ez a törvény Kanadában! Mielőtt valaki ír erre az oldalra(és még a többi fórumra, ami a kanadai bevándorlással foglalkozik)  javaslom, hogy nézze át a bevándorlási hivatal honlapját. hasznos, és létfontosságú információkért. A kanadai letelepedés egyáltalán nem lehetetlen, csak meg kell felelni a szemben állított követelményeknek. 
 
Javaslom, hogy ha már mindenáron menni akar külföldre dolgozni, akkor próbálja meg először Angliát. Tanulásnak éppen jó, és nem veszíthet nagyot, se pénzben, se erkölcsi kudarcban. Ha nem tetszik hazajön. De Kanada egészen más.
 
Fontolja meg.
Canada, 2014-04-11 21:59:50
Kedves Sz,
 
Akkos sok sikert a forradalomhoz, mert mindaz amit leirtal biztosan nem fogja meggyozni a kanadai bevandorlasi hivatalt arrol hogy letelepedesi engedelyt adjon nektek.
Udv,
Canada 
Sz., 2014-04-11 21:46:34
Tisztelt Fórumozók!
 
Köszönöm a válaszokat,de mivel a rendszer nem enged egyesével hozzászólni a válaszadóknak,így,ami csak eszembe jutott: annyiban "releváns" akár letelepedés,akár bármi szempontjából,hogy az "idióta cigányaink" ismételten lejáratták a MAGYAROKAT,sokszorosan,határon túl is...így "egy kalap alá" vesznek velük,ahogyan láthatjuk,miattuk módosították a menekültügyi-bevándorlási törvényt is...
Nem vagyok "atomfizikus"...ha az lennék,bárhol megélhetnék a világban...bizonyára sok "ÉLHETETLEN" hely van,de már Mo. régóta az...itt demokráciáról nem beszélhetünk,az is hülye volt,aki ezt kitalálta...
A "diktatúra" jellemzője,hogy a "párt tagok" ill. családtagjaik JÓL ÉLNEK,míg a "nép" sehogy...
Azt pedig bizonyítani,hogy "üldöznek" azzal fogom,ahogyan a korrupt "GAZSÁGSZOLGÁLTATÁSRÓL" most húzom le a leplet...mert ugye,az kissé "nem életszerű"..hogy egy "faluhelyen" egy család tagjait "ezerszer" igazoltatják.../hangsúlyozom,nem vagyunk fekák,bűnözők sem,szüleink 30-40 évet dolgoztak a "hazának"...nyugdíjuk eléri a 60 ezret...nem Euróban,vagy Dollárban,forintban!/,a testvérem diplomás tanár...én pedig nem szeretnék 50-60 ezer ft-ért dolgozni,miközben "politikusaink" 2 milliót keresnek a parlamentben alvásért,netezésért,ásítozásért...azért valljuk be ilyen "ELMEBETEG" törvények...nem nagyon vannak más országban...ÚGY,hogy kb. 100 video-és fénykép felvétellel tudom bizonyítani a rendőrség szabálysértéseit,korrupcióját,bűncselekményeit..melyekre szintén olyan törvényt hozott a korrupt államrend,hogy  természetes személy NEM TEKINTHETI MEG,mi az eljárás vége,és a "delikvens" jutalma...
Valamint már bírósági tárgyalásra nélkülözhetetlen hang-és képrögzítő eszközök használata,akár illegálisan is,oly mértékű az összefonódás...BIZONYOS SZEMÉLYEKRE...vagy természetes személyekre,jogi képviselő NÉLKÜL... úgy,hogy az ALKOTMÁNY RÖGZÍTI: A törvény előtt MINDEN EMBER EGYELÕ.
Ha ugyanez van Canadában is,ilyen mértékű "szélsőségek" ember-és ember között...akár valóban kár tenni egy lépést is,egyszerűbb itt egy forradalmat összehozni...
1rem1, 2014-04-11 19:32:09
Tisztelt SZ.
 
Furcsa oldalról közelíti meg a letelepedés kérdését.
Miért fogja a Magyar cigányságra az esetleges sikertelen letelepedést?
Csak saját maga tehet érte, vagy ellene!! Kanada tárt karokkal várja a dolgozni akarókat. Persze követelményeket állít velük szemben, mint pl.: magas iskolai, és szakmai képzés, jó Angol, vagy Francia nyelvtudás, érett felelősségteljes életcél, magas szakmai tapasztalat. Kanada is küzd a munkanélküliséggel, a világot megrázó gazdasági válsággal. Miből gondolja, hogy Kanada egy tejjel, mézzel folyó kánaán? Csak azért, mert valahol esetleg olvasta, hogy magasak a fizetések, vagy alacsony a megélhetési költség. Az átlagember ugyanúgy szenved a mindennapi megélhetési problémákkal, mint a világon bárhol máshol. Nem értem azokat az embereket, akik vakon hisznek a meséknek, és mindenáron be akarnak jutni Kanadába.
A letelepedéshez minimum követelmény:
-Minimum 12 év iskola.
-Minimum clb 7-s szintű  nyelvismeret
-Lehetőleg minél magasabb szakmai tapasztalat, az adott szakmában (7-10 év)
-Érvényes munkaszerződés, és munkahely.
 
Ha ezeket a követelményeket teljesíti, akkor jó eséllyel le tud telepedni Kanadában.
Viszont ezek hiányában ne is álmodozzon róla, mert 100%, hogy nem kap letelepedési engedélyt. EZ BIZTOS!!!!!
Kanata, 2014-04-11 00:45:16
Sz-nek,
 - "Arra keresnénk a választ,hogy van legális útja/módja Kanadába jutni dolgozni,letelepedni szándékozóknak,..."
 VAN !!!

CSAK arra KELL valaszt talalnia(otthon, onmaga),  hogy panaszkodni akar, vagy se' perc alatt megtalalni a Kanadaba vezeto legrovidebb utat?
A levele tobbi resze TOKELETESEN ERDEKTELEN, mert mindenki tisztaban van a tenyekkel, de senkit sem erdekel, es Onnek is azt javaslom, figyeljen csak egy dologra! Tegyen ugy, mint anno domini Monspart Sarolta tette: 1) Alaposan tajekozodjon(es NE panaszkodjon, 2) Otthon, egyedul dontson, 3) "fusson"... es ez mukodik, en mar csak tudom... :-)
 
Itt az "indulo oldal" cime:  http://www.cic.gc.ca/
Kezdje itt, mert ezt az oldalt nem lehet "megkerulni"!
 
Udv: Kanata
Canada, 2014-04-11 00:34:20
Kedves Sz,
 
Erdekelne, hogy milyen "okiratokkal" bizonyitanad hogy uldoznek Benneteket? A kozlekedesi szabalysertes a torveny megsertese es ez alol sem a kismamak, sem a rokkantnyugdijasok nem bujhatnak ki...
Hogyan bizonyitanad hogy a politikusok "fenyuzoen elnek", illetve hogy 3 millio magyar nelkulozik? Ha ezek alapjan Kanada beengedne "menekulteket" az orszagba, kabe a vilag osszes orszagabol fogadhatnak a millios szamu "menekulteket". Hidd el, Kanadaban is ugyanugy jol elnek a politikusok, sajnos itt is azok jarnak jol akik a husosfazek kozeleben vannak, igaz, itt legalabb a tobbi embernek is adnak eselyt es van lehetoseg tisztesseges munkaval megelni.
A letelepedesi lehetosegekrol a www.cic.gc.ca oldalon kaphatsz bovebb tajekoztatot. Persze lehet probalkozni a menekult statusszal, de az nagyon nagy kockazattal jar magyarkent.
 
Udvozlettel,
Canada 
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada