Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

ixommzzpop, 2014-12-09 10:03:30
fqrhtlbobeblbmbv{, pxccpiulxn
dldchtqisb, 2014-12-02 09:13:40
mfynolbobeblbmbv{, ncovadmoif , [url=http://www.xlbnkbouzb.com/]gkeanimsly[/url], http://www.ewncyildns.com/ ncovadmoif
Dí, 2014-11-10 10:23:03
Koszi az infot,remelem tenyleg egyszeru lesz :) Jovore meglatjuk.
Irkafirka, 2014-11-08 19:56:07

Bocs látom, hogy írtad hogy LMO... :D
Ugyanaz a teendőd.
LMO-t kikéri a cég, és azzal vagy postán kikéred a work visa-t, vagy elmész a legközelebbi USA határra és úgy felveszed.
Nem túl macerás rád nézve.
 
Irkafirka, 2014-11-08 01:38:13

Open work vagy LMO-s van???
Dí, 2014-11-07 03:55:26
Irkafirka, LMO.
Jovo nyar vegen jar le, de valszeg hosszabitani fogjuk. Ehhez nem tudom mi kell, csak bemutatnom egz papirt  a munkaadomtol a kovetsegen, vagy mit? 
Ontario, 2014-11-06 18:44:00
Üdv, fórumozók. 

A segítségeteket szeretném kérni abban, hogy van-e valami lehetőség a szponzorálásomra, a testvérem által?
Róla a következőket kell tudni: Permanent Resident, 22 éves, jelenleg van egy fél éves kisfia, Ontarioban élnek, a férjével.
 
Rólam: 19 éves vagyok, van egy szakmám(villanyszerelő, sajnos ezzel kezdtem), most 2 éves érettségin vagyok, nappali tagozaton. Én szeretnék még ott tanulni, angolul is jobban, hiszen csak nagyon egyszerű társalgási szinten megy.(Befejezni az érettségit) És utána dolgozni pár évet, majd továbbtanulni, ha összejön.

Anyámat is kiszeretné vinni, hogy együtt legyen az egész család. Õ tudna vigyázni a gyerekre, amíg a nővérem és a párja dolgozik. Esetleg lehet-e arra hivatkozni, hogy eltartottja vagyok anyámnak, vagy bármi más megoldás van-e?
Irkafirka, 2014-10-30 21:45:20
Atesz
Angol tudás nélkül szinte esélytelen, hogy munkát találj, és ki tudj települni.

Hacsak nincs itt dolgozó ismerősöd aki még az idén beprotezsál valahova.
 
atesz, 2014-10-28 18:38:12
Sziasztok. Olyan kerdesem lenne hogy egyedul allo apuka vagyok 2 gyermekemet egyedul nevelem de itt kilatastalan a helyzetunk magyarorszagon! erdemes lenne megprobálnunk kint ? Sajnos nyelvet nem tudok :( 11 es 13 evesek a gyerekeim. Nem roma  szarmazasuak vagyunk. Valami infot szeretnék kerni. 
Elore is koszonom : Attila 
Irkafirka, 2014-10-27 21:09:26

Open work vagy LMO-s work van most?
Dí, 2014-10-22 20:22:16
Szió! 
A kérdésem az lenne, hogy kint vagyok munkavállalóival, ami jövő nyáron lejár. A munkaadóm remélhetőleg hosszabítani fogja a munkaszerződésem. Mivel az útlevelem is lejár, ezt legutóbb a követségen megkérdeztem és megcsinálják kint. Viszont a vizumhosszabítással kapcsolatban fogalmam sincsen merre induljak majd el, ezért akarok időben tájékozódni a dolgokról. Úgy gondoltam lejárat előtt kb 2-3 hónappal elkezdem intézni.  Illetőleg arra lennék kíváncsi leginkább, hogy akkora macera lesz-e mint az volt, vagy ez már simán fog menni?
Köszönöm előre is, ha valaki tud bármilyen infóval szolgálni! 
Irkafirka, 2014-10-21 18:16:03

Tedd fel nyugodtan őket itt :)
Teljes a névtelenség, és ha én esetleg nem tudok válaszolni érdemben, akkor más talán igen.
Dí, 2014-10-21 03:57:47
Sziasztok! Irkafirka adnal nekem egy mail cimet? Lenne par kerdesem hozzad  ha nem gond. Elore is koszonom.nestaa@mailbox.hu
Irkafirka, 2014-09-23 23:29:36

Üdv Mindenkinek!

Érdeklődéssel olvasom a beírásokat már elég régóta.

Azt hiszem sokaknak nincs megfelelő információja astátuszokról, és ez néha bezavar a kérdések és a válaszok értelmezésében.

Akik már Kanadában élnek azok tudják, hogy a “letelepedésiengedély” az nem ugyanaz mint a “munkavállalási engedély”.

A kérdezők nagy része viszont nincs tisztában ezekkel.

Az általam ismert dolgokról pár sorban.

LMO – Ha hiányszakmásként, munkaajánlattal jössz, az engedélyszerű szükséges ahhoz hogy WORKPERMIT-et kaphass. Leendő munkáltatód szerzi be amennyiben fel kíván vennitéged dolgozni. Több feltételnek meg kell felelni hozzá (hiányszakma, stb.. ezt most nem részletezem)

WORK PERMIT – Általában a határon (reptéren) szoktákfelvenni, be kell hozzá mutatni a munkáltató által postán vagy e-mailban küldöttLMO-t. Megvárható a postai kézbesítése is de néha hónapok is eltelnek miremegérkezik. Általában 2 évre adják és utána újítani kell. (Érdemes közbenmegcsinálni a PR-t, hogy ne legyen szükség újítani)

Aki LMO-val jönannak tudnia kell, hogy csak annál a cégnél dolgozhat aki azt kikérte neki! Hamunkahelyet vált, akkor új LMO és WORK PERMIT kell!

OPEN VORKPERMIT – Ezt kaphatpéldául a hiányszakmás LMO-val érkező házastársa. Bármilyen munkát vállalhatvele (kivételeket felsorolják rajta).

VISITOR PERMIT – Bizonyos esetekben (jelenleg plkamionsofőrök) a házastárs nem OPEN WORK PERMIT-et hanem VISITOR PERMIT-et kap.Ugyanaddig érvényes mint a házastársé, de nem dolgozhat vele.

PERMANENTRESIDENT  – Ez a letelepedési engedély. Több módonlehet kérni, de a leggyorsabb és legegyszerűbb módja ha már kanadában élsz ésdolgozol WORK PERMIT-el. Aki bizonyos hiányszakmákban kapja meg a WORKPERMIT-et annak nem kell hozzá nyelvvizsga. Az egész családra be lehet adniegyszerre, akkor is ha ők esetleg még nem élnek kanadában. Jelenleg bizonyostartományokban a beadástól számított 10-12 hónap alatt megérkezik a PR kártya.

Ha otthonról adodbe első lépésként a PR kérelmet akkor az macerás és nehéz teljesíteni afeltételeket, de azért hajrá... senkit nem akarok lebeszélni.

Ha van kérdés szívesen válaszolok.


Gábor, 2014-09-04 20:13:59
Kedves Canada!
 Érdeklődnék hogy asztalosként 30évesen milyen lehetőségeim lennének Kanadában. Amennyiben lehetséges letelepedéssel.Angolul megértetem magam, de nem 100%-os. Minden lehetőséget, információt, tanácsot szívesen fogadok.
 Üdvözlettel: Gábor
Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada