Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések
kanadakalauz.hu on Facebook


Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Attila, 2016-03-04 21:44:28

Sziasztok!

Nagyon köszönjük a válaszokat. Átolvastuk a link alatti tartalmakat és hozzátettük a CIC infokat (plusz egyéb fórumokon olvasottakat is).

Így most már világos, hogy a full-time definition az inkább iskola, mint CIC függő. Tehát feltételezzük, hogy ha az iskola egy adott kurzusra azt állítja full-time, akkor az az is:)

Plusz adalék, hogy mi nyelviskolát választottunk, és azt már borítékoltuk, hogy a "work while you study" és a "post-graduation work permit" nem működik.

Viszont az sehol nincs leírva, hogy egy adott iskola megfelel-e ezeknek a feltételeknek: http://www.cic.gc.ca/english/study/work-spouse.asp 

Az iskola többszöri megkeresésre is azt mondta, hogy ők semmit nem tudnak erről, érdeklődjek a CIC-nél. A CIC pedig azt az oldalt küdli vissza tanácsként, ami alapján én is elküldtem a kérdésem:) Szóval kicsit most nem tudjuk akkor ki is tudja megmondani, hogy a választott iskola lehetővé teszi-e a "help your spouse in Canada" programot, vagy nem... 

Már több hete jelentkeztünk volna egyébként, de egyszerűen olyan mintha ezekre a kérdésekre "lehetetlen" lenne megtalálni a választ!

Köszönöm

Attila 

, 2016-03-03 21:38:12

_strong_Definition of Full-time study by Citizenship and Immigration Canada:_/strong_

Study schedule with a minimum number of hours (15 hours) of instruction per week during the academic year, including any period of training in the workplace that is part of the student’s studies.

De minden iskolanal elteroek az oraszamok, hogy mi szamit full time-nak.

Az iskola mellett heti maximum 20 orat lehet dolgozni diak vizummal.

Hajni 

, 2016-03-03 21:19:35

Szia,

Itt sokmindenre megtalaljatok a valaszt.

 _a href="http://www.ontarioimmigration.ca/en/study/OI_HOW_STUDY_INTL.html"_http://www.ontarioimmigration.ca/en/study/OI_HOW_STUDY_INTL.html_/a_

 

 _a href="http://www.ehow.com/about_6326566_canadian-immigration-definition-full_time-student.html"_http://www.ehow.com/about_6326566_canadian-immigration-definition-full_time-student.html_/a_

 

 

Attila, 2016-03-03 16:03:45

Koszi szepen. Ennek a vegere jarunk. Viszont kozben eszembe jutott a work permit dolog (ha tudsz, vagy barki mas tud olyan oldalt ahol reszletesebben le vannak irva a feltetelek, megkoszonnem). 

cic info alapjan akkor kerhetem, ha a felesegem full time iskolas. Na most ez eleg fontos hogy mi szamit full time-nak, kulonben nem tudok munkat vallalni.

Hansa azt irta, hogy a 3 oras 4x hetes kurzus is full time, de ez tenyleg kevesnek tunik. Van valami oldal, ahol ennek jobban utana lehet nezni?

koszonom

Attila 

, 2016-02-29 00:53:53
A napi 3 oras kurzus nem tul sok, ezen erdemes lenne elgondolkodni. Es az a legfontosabb hogy meglegyen a minimum 900 ora mert cask akkor biztos hogy megkapjatok a munkavallaloi hosszabbitast.
Attila, 2016-02-28 09:48:33

Köszönöm ismét:)

Annyi zavart csak össze, hogy míg először csak a sima full-time sulit említik, utána az in addition résznél már bejön ez a 900 órás dolog (mintha kötelező lenne). 

A Hansa College pedig azt írta, hogy full time-nak számít a 48 hetes, napi 3 órás kurzus is (és ez összesen max 720 óra lesz). 

És azt nem szeretnénk, ha itt csúszna el a dolog. És mivel a sulis papírok leadása után 5-6 hét az átfutás, jó lenne elsőre eltalálni a tutit:) 

, 2016-02-27 20:36:29

Szia Attila,

Az iskola minimum 8 honapos kell legyen ami korulbelul 900 orat tesz ki. Vagyis teljes idos. (full time). Ha kevesebb mint 8 honapos akkor nem lehet beadni a munkavallaloit kesobb mert eleve elutasitjak. Ha pont 8 honapos akkor 8 honapra adnak munkavallaloit. Attol fuggoen hogy hany honapos az iskol annyi idore adnak munkavallaloit.  Az iskolatol kerni kell egy levelet amiben leirjak hogy milyen hosszu az iskola es a kurzus kodjat. Ha befejezte az iskolat akkor a diplomat vagy az igazolast es ezt a levelet kell csatolni a munkavallaloi kerelemhez. Quebec egy masik tartomany ahol masok a jogszabalyok. Ha Torontoba (Ontario) jottok akkor a Quebec-i szabalyok ratok nem vonatkoznak. A tanuloi vizumnak ervenyesnek kell Lennie a munkavallaloi kerelem beadasakor.

Hajni 

 

Attila, 2016-02-26 21:27:58

Szia Hajni!

Köszönöm a választ. Igen, szeretnénk meghosszabbítani a tanulói vízum után. Csak épp itt akadtunk meg egy kicsit. Mert hogy a link alatt írják le a hosszabbítás feltételeit, de nekem kicsit zavaros. Mármint, hogy az oldal elején leírják milyen iskola kell (full time, public vagy private vagy ez a quebec dolog). Nekünk ha jól tudom a public lesz (hansa - de végülis majdnem mindegy, mert a cic oldalán sorolják mint támogatott iskola).

Engem inkább a "note" utáni rész zavart össze, ahol kötelező elemként hozzák a 900 órás quebec sztorit. Ami nem gáz, csak akkor eleve úgy adnánk be mindent, hogy jó legyen. Csak egyelőre nem 100% tudjuk mi a jó...

Köszönöm

Attila 

Hajni, 2016-02-26 18:42:53

Szia,

Tehat a feleseged diak vizummal jon? Ha igen akkor mielott lejar meg kell hosszabbitani a tartozkodasi engedelyt. 

Attila, 2016-02-26 13:48:19

Sziasztok!

Iskolához kapcsolódó kérdésem lenne, amire egyelőre sajnos nem sikerült választ találnom.

 

Röviden: a feleségem nyáron elkezd Torontoban egy iskolát, én pedig az ő sulija alapján kapok work permit-et és dolgozni fogok (ha minden jól alakul).

 

Viszont egy darabig még utána is szeretnénk ott maradni, amire az iskola után lehetőség is lenne, de..és itt akadtunk el - valószínűleg azért, mert nem teljesen vagyunk tisztában a kinti dolgokkal még.

 

Szóval a szabályokról itt írnak: http://www.cic.gc.ca/english/study/work-postgrad-who.asp

 

Az első része okés, viszont utána az "In addition..." bekezdésben ismét szerepel az, ami az első résznél még csak egy "vagy" opcióként szerepelt:

_ul style="box-sizing: border-box; margin-top: 0px; margin-bottom: 11.5px; color: #333333; font-family: Helvetica, Arial, sans-serif; font-size: 16px; line-height: 23px; background-color: #f9f9f9"_ _li style="box-sizing: border-box"_Have completed a full time program that lasted 900 hours or more (normally eight months in length), leading to a_span style="box-sizing: border-box"__em style="box-sizing: border-box"_Diplôme d’études professionnelles_/em_ (DEP)_/span_ or an _span style="box-sizing: border-box"__em style="box-sizing: border-box"_Attestation de spécialisation professionnelle_/em_ (ASP)_/span__/li__/ul_

 Tudnátok segíteni, hogy ezt hogyan értsük? ez a 900 órás dolog akkor most midnenképp követelmény, tökmindegy milyen iskolában, hol tanul, vagy csak Quebec-ben? 

Érdeklődtem a nagykövetségen is, válaszként azt a linket kaptam, amit nekik eküldtem:)

 Előre is köszönöm

 

Attila 

, 2016-02-23 15:48:19
_a href="http://www.huffingtonpost.ca/2016/01/13/best-cities-for-work-canada-bmo_n_8970958.html"_http://www.huffingtonpost.ca/2016/01/13/best-cities-for-work-canada-bmo_n_8970958.html_/a_
Hajni, 2016-02-23 15:46:48
_font face="Times New Roman" size="3"__/font__p style="margin: 0cm 0cm 0pt"__span style="font-size: 12pt"__font face="Calibri"_GyakorlatilagQuebec állam kivételével az angol az első és egyetlen nyelv. Montreal,Quebec-ben van, 77%-ban francia nyelven beszélnek, de van angol nyelvű részeis. Toronto teljesen angol, ahogy a többi város is. Quebec állam kivételévelelvétve beszélik a franciát. Az egyik leg lakottabb resz Ontario. _/font__/span_

_p style="margin: 0cm 0cm 0pt"_ _font face="Times New Roman" size="3"__/font_

_p style="margin: 0cm 0cm 0pt"__span style="font-size: 12pt"__font face="Calibri"_http://www.huffingtonpost.ca/2016/01/13/best-cities-for-work-canada-bmo_n_8970958.html_/font__/span_

_p style="margin: 0cm 0cm 0pt"__font face="Times New Roman" size="3"_(En Guelph-en lakom. Kozep meretu varos)_/font_

_font face="Times New Roman" size="3"__/font_
hajni, 2016-02-23 15:34:53

Szia,

Autoberleshez kell hitelkartya. 

, 2016-02-16 22:09:49

Sziasztok.

ismét kérdés: autó bérléshez HITELkártya kell, vagy elég egy "sima" bankkártya? UUU hát vannak intéznivalók :)

, 2016-02-16 21:20:36

ETA viszont mégis kell, megvagyok képben vagyok:)

Az angol területű részekről szóló kérdésem viszont még áll, köszönöm ha írnátok.

Üdv

Edit

 

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada