Nemzeti parkok Fórum
Általános információk Tartományok és területek Városok Apróhirdetések





Fórum » Letelepedés Kanadában

» Új hozzászólás írása

Edit, 2016-02-16 00:06:10

Sziasztok!

A férjemmel most kezdtünk neki a komoly informálódásnak Kanadába költözéssel kapcsolatban. Mind a ketten beszélünk angolul, ő IT-s. A tervünk az, hogy ketten (három törpénk van, őket egyelőre nem vinnénk, jelenleg Ausztriában élünk) kimegyünk egy hétre, ahol körül is nézünk, de főleg, rögtön fejvadászokkal fogunk ismerkedni, nyilván inkább ő. Azt szeretnénk kérdezni, hogy

1. Ehhez az egyhetes turista tartózkodáshoz mennyi ideig tart Magyarországon vízumot kapni?

2. (Mivel térkép alapján ötletünk ugyan van, biztosak viszont nem vagyunk benne) Melyek azok a tartományok, ahol nagyobb az angol nyelvű többség, mint a francia?

A válaszokat előre is köszönjük!

 

Hajni, 2016-02-13 01:39:29

Szia Attila, 

Kanadaban a gyerekek negy eves kortol mehetnek ugynevezett junior kindergartenbe. Par evvel ezelott meg cask 2-3-szor mentek hetente a gyerekek, de mara mar nagyon sok iskolaban bevezettek (mivel ez egy iskolai program) az egesz naposat. Ami annyit jelent hogy az iskola 9-3:20-ig tart. Igy iskola elotti vagy utani babysittert kell talalni esetleg hogy valaki elvigye a gyermeket az iskolaba es iskola utan felvegye. Nem konnyu, mi sokaig valtott nuszakban dolgoztunk igy kevesebbet kellett babysitterre fizetni. Sok szerencset.

Hajni 

 

 

Attila, 2015-12-16 11:08:37

@reakció

Köszönöm a választ, akkor ezen még egy kicsit úgy tűnik gondolkodnunk kell addig:) Havi szinten valóban nem lenne kevés ez az összeg.

reakcio, 2015-11-30 17:27:18

Kedves Attila,

Igen, Kanadaban sajnos nagyon dragak az "ovodak". Vannak a dayhome-ok (maganhaznal vigyaznak gyerekekre) es vannak a daycare-ek ahol szervezettebb modon vigyaznak a gyerekekre. A daycarek nagyobbak es tobbnyire igenybe lehet venni rajuk subsidy-t (allami tamogatast) jovedelmi helyzettol fuggoen. En egy 4 _font face="sans-serif" size="3" class="Apple-style-span"_eves gyermeket inkabb ilyen daycare-be tennek ahol nagyobb kozossegben van es jobban fel tudjak kesziteni a kindergartenre (iskola elokeszito program). Az arak bizony $900 es $1400 kozott mozognak havonta, ezert van az hogy sok anyuka nem dolgozik amig kicsik a gyerekek mert egyszeruen nem eri meg nekik dolgozni (amit megkeresnek, majdnem mind el is megy a daycare-re. Sajnos csak ezek a lehetosegek Kanadaban._/font_

 

 

 

 

 

Attila, 2015-11-30 09:03:32

Sziasztok!

Előreláthatólag 2016 tavasz végén/ nyár elején költözünk Torontoba. Már nagyjából minden info megvan, egy dologban  kérnék segítséget: nem igazán találtam infot arról, hogyan működik Kanadában az óvoda. Van egy 4 éves fiam, és mivel mi a feleségemmel dolgozni fogunk, valahogyan meg kell oldanunk a napközbeni elhelyezését. Ami óvodákat eddig találtam, kb. $11.000 volt az éves díj. 

Van valakinek ötlete, tapasztalata a lehetőségekről?

Köszönöm

Attila 

reakcio, 2015-11-15 19:41:29
En csak ati hozzaszolasara reagaltam....
, 2015-11-15 14:25:37
Ha nekem jöttek a válaszok, nem Tim Hortons karriert képzelek el. Miért feltételezitek ezt? :0
Anonym, 2015-11-15 14:21:32
Újra átolvasva oké, értem, hogy jött fel. Csak ati, a te 1. válaszodat nem igazán értettem..
Anonym, 2015-11-15 14:18:52
ati, reakcio, ti kinek válaszoltatok? Mert ha nekem, nem tudom, hogy jött fel az illegális bevándorlás téma.
reakcio, 2015-11-15 05:25:18
Jaja, hat aki illegalis menekultkent vagy illegalis bevandorlokent akar itt elni azert hogy par ezer dollart osszerakjon, az meg is erdemli. Se egeszsegugyi ellatast nem kap, se benefiteket a munkahelyen  (ahol ugye zsebbe kapja a penzt), semmilyen jogai sincsenek, hat sok sikert hozza.
ati, 2015-11-15 00:18:56
Kell a nyelvtudás de több menekült jut be és illegális bevándorló mint legálisan határt átlépő emberek és a legtöbb feketén lévő emberke nem minimálbérért nyomja :) 6-7 ezer dollárokat is össze lehet rakni 
reakcio, 2015-11-13 20:34:50
Igen, ha valaki Tim Hortons karriert kepzel maganak minimalberert, akkor valoban eleg a nagyon minimalis nyelvtudas - mondjuk ezzel be nem jutsz Kanadaba, csak menekultkent vagy szponzoraltkent. Barmilyen magasabb pozicioba eros nyelvtudas kell.
ati, 2015-11-13 01:27:35
Nyelv vizsga nyelv tanulás hehehe  kanadába senki nem beszél angolul kérsz egy kávét a tim hortonsba és teát adnak és ez nem vicc 
Anonym, 2015-11-09 14:22:53
Illetve a nyelvvizsgát egyetem után tenném le, mivel az nélkül nem adják oda a diplomát.
Anonym, 2015-11-03 20:15:20

Üdvözletem!

Lenne egy kérdésem és egy kérésem. Kezdem a magyarázattal.

Most vagyok 7. osztályos, és pályát szeretnék választani. Több okból is. Főképp azért, mert az év végi jegyeim már beszámítanak a középiskolai felvételibe, és örülnék, ha válogathatnék a sulik között. A másik ok, hogy tudjam, melyik tantárgyakból kell hajtanom.

Sok szakma megfordult a fejemben. A jelenlegi elképzelésem:

Geológus pálya. Ez jelenleg hiányszakma Kanadában. Egy erős gimnáziumot elvégzek, az egyetemhez szükséges felvételi tantárgyakból fakultációra járok, majd azokból leérettségizek. Az ELTE TTK Földtudományi alapszakára jelentkezek, geológus szakiránnyal elvégzem az egyetemet. A középiskola és az egyetem közben angol magánórákra járok. A diploma megszerzése után a lehető leghamarabb állást próbálok találni. Ha csak messze találok munkát, albérletben laknék, ha közel, akkor a szüleimnél maradnék. (Hogy az albérlet ne nyelje a pénzt.) 3 évig gyűjteném a pénzem, közben angol nyelvvizsgára felkészítő órákra járnék. A 3 év elteltével már megvan a Kanadába való kivándorlás 2 feltétele. (A megfelelő végzettség és a 3 éves munkatapasztalat.) Aztán, ha elég jól tudom az angolt, nyelvvizsgázok. Ekkor már három feltétel is megvan. (A középfokú nyelvvizsga. Vagy felsőfokú. Majd meglátjuk.) A sikeres nyelvvizsga után munkáltatót keresek, megszerzem a szükséges iratokat. Ha az iratok megvannak, vagy benyújtom a dokumentumokat a Bécsi Kanadai Nagykövetségnél, vagy pályázok a Federal Skilled Worker Program-ra. Az elbírálási idő alatt még több pénzt próbálok összegyűjteni, finomítom a nyelvtudásom. Végül, ha sikerrel járok, az összegyűjtött pénz összegétől függően albérletben laknék/lakást vennék, de csak ideiglenesen. Mindenképp nagy kertes, kicsi házat szeretnék.

Tehát a kérdése(i)m: Szerintetek ez magvalósítható? Mennyi esélyem van (az egyetem után munkát találni, Kanadába kijutni)? Nagy a  kockázat (Például addigra nem lesz a geológus hiányszakma.)? Mi a tervemről a véleményetek? Mit fűznétek még hozzá?

A kérése(i)m: Ha valamit rosszul tudok, azt kérlek egy kedves, hozzáértő személy kiegészítené? Valamint aki kijutott Kanadába, leírná részletesen, hogyan tette, és milyen körülmények között él (fizetés, lakhely..)?

Az értelmes és kielégítő válasz(ok)ért hálás vagyok és megköszönöm! :)

Tartományok: Alberta, Brit Columbia (British Columbia), Manitoba, Ontario, Prince Edward-sziget (Prince Edward Island), Québec, Saskatchewan, Új-Brunswick (New Brunswick), Új-Skócia (Nova Scotia), Újfundland és Labrador (Newfoundland and Labrador),
Területek: Északnyugati Területek (Northwest Territories), Nunavut, Yukon terület (Yukon Territory),
Városok: Calgary, Edmonton, Fredericton, Halifax, Iqaluit, Montréal, Ottawa, Regina, Saskatoon, St. Albert, Toronto, Vancouver, Victoria, Whitehorse, Winnipeg, Yellowknife,
Nemzeti parkok: Nahanni Nemzeti Park, Wood Buffalo Nemzeti Park, Yoho Nemzeti Park,

Impresszum | Jogi nyilatkozat | Kapcsolat | Kanada